La Liga: Η Ατλέτικο έβαλε σε μπελάδες την Οσασούνα
Η Ατλέτικο Μαδρίτης νίκησε 2-1 την Οσασούνα στο «Ελ Σαδάρ» για την 36η αγωνιστική της La Liga και άφησε την ομάδα της Παμπλόνα με διπλό πονοκέφαλο στο φινάλε της σεζόν.
Οι «ροχιμπλάνκος» μπορεί να μην είχαν ιδιαίτερο βαθμολογικό άγχος, όμως έκαναν τη ζημιά στην Οσασούνα, η οποία είδε τις ελπίδες της για ευρωπαϊκό εισιτήριο να μειώνονται σημαντικά. Παράλληλα, με 42 βαθμούς, οι γηπεδούχοι δεν μπορούν να αισθάνονται απολύτως ασφαλείς ούτε στη μάχη της παραμονής, καθώς βρίσκονται μόλις στο +3 από τη 18η Χιρόνα, έχοντας μάλιστα παιχνίδι περισσότερο.
Η Ατλέτικο πήρε τη νίκη με τα γκολ των Λούκμαν και Σόρλοθ, σε ένα παιχνίδι στο οποίο η Οσασούνα είχε στιγμές, πίεσε και προσπάθησε να επιστρέψει, όμως πλήρωσε την αστοχία της και την αδυναμία της να αξιοποιήσει τις μεγάλες ευκαιρίες που δημιούργησε. Το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στις καθυστερήσεις με τον Μπάρχα.
Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 15ο λεπτό, όταν έπειτα από παρέμβαση του VAR ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι για χέρι του Γκαλάν. Ο Λούκμαν ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 0-1, παγώνοντας το «Ελ Σαδάρ».
Η Οσασούνα προσπάθησε να αντιδράσει και έφτασε σε σημαντικές φάσεις για την ισοφάριση, κυρίως με τον Μπούντιμιρ. Ο επιθετικός των γηπεδούχων δεν κατάφερε να νικήσει τον Μούσο στις καλύτερες στιγμές της ομάδας του, ενώ πριν από το ημίχρονο η Οσασούνα κέρδισε πέναλτι, το οποίο τελικά ακυρώθηκε μέσω VAR, καθώς ο τερματοφύλακας της Ατλέτικο είχε βρει πρώτα την μπάλα.
Στο δεύτερο μέρος, η πίεση της Οσασούνα συνεχίστηκε. Οι γηπεδούχοι έψαχναν το γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο παιχνίδι, όμως ο Μούσο κράτησε όρθια την Ατλέτικο, με αποκορύφωμα την εντυπωσιακή επέμβασή του σε κεφαλιά του Μπούντιμιρ στο 65’.
Από τη στιγμή που η Οσασούνα δεν βρήκε το 1-1, η Ατλέτικο την τιμώρησε. Στο 71’, ο Γιορέντε έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Σόρλοθ με κεφαλιά από κοντά έγραψε το 0-2, δίνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης στην ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε.
Το γκολ του Μπάρχα στο 90+1’ έδωσε απλώς δραματικό τόνο στα τελευταία λεπτά, χωρίς όμως να αλλάξει την ουσία. Η Ατλέτικο κράτησε το προβάδισμα μέχρι το φινάλε και έφυγε με το διπλό από την Παμπλόνα.
Έτσι, η Οσασούνα έμεινε με άδεια χέρια σε ένα αποτέλεσμα που την πληγώνει διπλά, καθώς απομακρύνεται από τη μάχη της Ευρώπης και ταυτόχρονα δεν μπορεί ακόμη να νιώθει ήρεμη σε ό,τι αφορά την παραμονή.
Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 36ης αγωνιστικής
Θέλτα -Λεβάντε 2-3 (4′, 48′ Ζουτγκλά – 43′ Αριάγκα, 57′ Ντε Λα Φουέντε, 63′ Μπρουγκέ)
Μπέτις – Έλτσε 2-1 (9′ Κούτσο, 68′ Φόρναλς – 41′ Φορτ)
Οσασούνα – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-2 (90+1′ Μπάρχα / 15′ Λούκμαν, 71′ Σέρλοτ)
13/05 20:00 Βιγιαρεάλ – Σεβίλλη
13/05 20:00 Εσπανιόλ – Αθλέτικ Μπιλμπάο
13/05 22:30 Χετάφε – Μαγιόρκα
13/05 22:30 Αλαβές – Μπαρτσελόνα
14/05 20:00 Βαλένθια – Ράγιο Βαγιεκάνο
14/05 21:00 Χιρόνα – Ρεάλ Σοσιεδάδ
14/05 22:30 Ρεάλ Μαδρίτης – Οβιέδο










