Logo

F1: Η μάχη στο κάστρο του Μπακού πλησιάζει

F1: Η μάχη στο κάστρο του Μπακού πλησιάζει
Με τα μάτια στραμμένα στην νίκη, οι πιλότοι της F1 κατευθύνονται στο Μπάκού για το Γκραν Πρι του Αζερμπαϊτζάν.  

Ο Μαξ Φερστάπεν ετοιμάζεται να αγωνιστεί στο Γκραν Πρι του Αζερμπαϊτζάν όντας εννέα βαθμούς μπροστά από τον Σαρλ Λεκλέρκ στην κορυφή της βαθμολογίας των οδηγών, όμως ο βραχυπρόθεσμος στόχος του είναι να… αναπληρώσει την καταστροφική αποχώρηση που του κόστισε την παρθενική νίκη στο Μπακού το 2021.

Πέρσι, ο οδηγός της Red Bull έμοιαζε έτοιμος να πάρει μια άνετη νίκη προτού ένα κλατάρισμα ελαστικού τον έκανε να χάσει τον έλεγχο του μονοθεσίου του και να προσκρούσει στις μπαριέρες με μεγάλη ταχύτητα.

«Ανυπομονώ να επιστρέψω στο Μπακού, έχουμε κάποιες… ημιτελείς δουλειές εκεί μετά από τα περσινά», είπε ο Ολλανδός. «Είναι μια δύσκολη πίστα με κλειστές στροφές και μεγάλες ευθείες, οπότε είναι δύσκολο για όλες τις ομάδες να παρέχουν στους οδηγούς τους ένα καλό μονοθέσιο».

baku

Αντίθετα το 2021 ο ομόσταυλος του Μαξ, Σέρχιο Πέρεζ, πήρε την νίκη στην πίστα του Μπακού και μείωσε την… ζημιά για την ομάδα και πλέον έχει το δικαίωμα να ονειρεύεται το back-to-back σε ένα από τα αγαπημένα του σιρκουί.

«Η μάχη για το πρωτάθλημα είναι πραγματικά σκληρή, επομένως πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι. Ήταν πολύ ξεχωριστό που κέρδισα τον πρώτο μου αγώνα με την ομάδα στο Μπακού την περασμένη σεζόν, μου έφερε μεγάλη χαρά.

Μου αρέσουν τα σιρκουί στο δρόμου γιατί είναι εκεί που ο οδηγός μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά, φυσικά είναι πιο εύκολο να κάνεις λάθος όταν προσπαθείς να φτάσεις στο όριο, αλλά στο τέλος της ημέρας αυτό είναι που σε κάνει να ξεχωρίζεις».

Το στενό πέρασμα του «Κάστρου»

Η πίστα του Μπακού είναι ιδιαίτερη και διαθέτει το πιο στενό κομμάτι διαδρομής του πρωταθλήματος και όπως είχε τονίσει ο Νίκο Ρόσμπεργκ: «Δεν νομίζω να υπάρχει πιο στενό πέρασμα σε καμία άλλη πιστά του πρωταθλήματος και πιθανότατα όλων των εποχών».

Το μήκος της στροφής είναι μόλις 7,6 μέτρα και τα μονοθέσια κινούνται με ταχύτητα μεγαλύτερη των 130 χιλιομέτρων/ώρα, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι ακόμη και το πιο μικρό λάθος μπορεί να κοστίσει τον αγώνα.

{https://twitter.com/PaulMcG92/status/1534109006343639040}

 

 



ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: ieidiseis.gr


Powered by Suchmaschinenoptimierung


Κατασκευή & Υποστήριξη από την Webcenter