Logo

F1: Το Γκραν Πρι Αζερμπαϊτζάν πάντα προσφέρει θέαμα και... ίντριγκα

F1: Το Γκραν Πρι Αζερμπαϊτζάν πάντα προσφέρει θέαμα και... ίντριγκα

Μετά από μία εβδομάδα… απουσίας το παγκόσμιο πρωτάθλημα της F1 επιστρέφει με έναν από τους πιο ενδιαφέροντες αγώνες στο πρόγραμμα του έτους, καθώς το σιρκουί δρόμου του Μπακού θα φιλοξενήσει ακόμα ένα Γκραν Πρι στο Αζερμπαϊτζάν.

Ενόψει ενός αγώνα που έχει τη… συνήθεια να κρατάει ζωντανό το ενδιαφέρον μέχρι και τον τελευταίο γύρο, οι οδηγοί αισθάνονται χαρούμενοι για την επιστροφή στην αγωνιστική δράση αλλά έχουν στο μυαλό τους ότι η συγκεκριμένη πίστα δεν «συγχωρεί» λάθη.

{https://twitter.com/F1/status/1533873857433575424}

Από το προσπέρασμα του Μπότας στον Στρολ, στα τελευταία μέτρα της κούρσας το 2017, μέχρι τον… μαραθώνιο αγώνα της περσυνής σεζόν με το κλατάρισμα του Φερστάπεν, την κόκκινη σημαία τρεις γύρους πριν το τέλος και την νίκη του Πέρεζ, το συγκεκριμένο Γκραν Πρι δεν είναι απλή υπόθεση.

Εφικτό το  back-to-back για τον Πέρεζ

Φέτος όμως η ένταση αναμένεται να είναι μεγαλύτερη καθώς μετά την ολοκλήρωση των πρώτων 7 αγώνων, τρεις οδηγοί βρίσκονται στην μάχη τίτλου (Φερστάπεν, Λεκλέρ, Πέρεζ) και η βαθμολογική διαφορά μεταξύ τους είναι πολύ μικρή.

Ανανεωμένος και έτοιμος για το back-to-back σε νίκες στο Γκραν Πρι Αζερμπαϊτζάν αλλά και στο πρωτάθλημα, ο Μεξικανός πιλότος της Red Bull φαίνεται πως δεν παραιτείται από το κυνήγι της πρώτης θέσης, πόσο μάλλον όταν έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί σε μία από τις αγαπημένες του πίστες.

{https://twitter.com/redbullracing/status/1533850966126116866}

Μπορεί όμως ο Πέρεζ να κάνει συνεχόμενες νίκες για πρώτη φορά στην καριέρα του και να προχωρήσει μπροστά από τον Μονεγάσκο αντίπαλό του αυτό το Σαββατοκύριακο ή οι οδηγίες της ομάδας θα τον ωθήσουν στο να… κάνει στην άκρη ώστε ο Μαξ Φερστάπεν να διευρύνει την διαφορά του στην βαθμολογία (σ.σ. όπως έγινε στην Ισπανία).

Η περίπτωση του Λεκλέρ θυμίζει αυτή του Σουμάχερ

Μεγάλη συζήτηση γίνεται γύρω από το πώς θα διαχειριστεί τον αγώνα αλλά και το πρωτάθλημα η Red Bull, με την κατάσταση που επικρατεί στα ενδότερα της Ferrari να έπεται, κάτι το οποίο δεν αντικατοπτρίζει τις φιλοδοξίες της.

Ο Λεκλέρκ φαινόταν άνετος στην κούρσα του τίτλου μετά το Γκραν Πρι της Αυστραλίας, όταν είχε προβάδισμα πάνω από μια νίκη σε αγώνα έναντι των υπόλοιπων οδηγών, όμως αυτή η διαφορά «εξαφανίστηκε» μέσα σε λίγους αγώνες και πλέον κινδυνεύει να βρεθεί στην τρίτη θέση.

Τα πράγματα στο γκαράζ της «σκουντερία» έγιναν πιο… περίπλοκα, όταν ένα στρατηγικό λάθος στέρησε από τον Μονεγάσκο την νίκη στον αγώνα της πατρίδας του, κάτι που τον έκανε να χάσει την ψυχραιμία του και μετά να απογοητευτεί με την ασυνεννοησία που υπάρχει με τους μηχανικούς του.

Ο πρώην οδηγός της F1 και σχολιαστής αγώνων, Μάρτιν Μπραντλ τόνισε ότι η σχέση του πιλότου με την ομάδα βρίσκεται σε ένα πολύ «εύθραυστο» σημείο, συμπληρώνοντας:

«Ο από κοινού θαυμασμός μεταξύ Λεκλέρ και Ferrari μου θυμίζει τη σχέση που είχε ο Μίκαελ Σουμάχερ με την ομάδα, αλλά η σχέση τους περνά από μία έντονη δοκιμασία τις τελευταίες ημέρες, μετά από δύο αποτυχημένους αγώνες. Σπατάλησαν την ευκαιρία να ανακτήσουν την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα».

 {https://twitter.com/ScuderiaFerrari/status/1533744899857711105}



ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: ieidiseis.gr


Powered by Preisvergleich


Κατασκευή & Υποστήριξη από την Webcenter