«Άλωσε» την Τούμπα η Καλαμάτα και πήρε ιστορική νίκη
Η Καλαμάτα πέτυχε σπουδαία και ιστορική νίκη με 3-1 επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κένεθ Βάργκας, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ και κέρδισε την αποβολή του Τσιφτσή.
Ο Κουρμινόφσκι διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 66ο λεπτό, ολοκληρώνοντας μια εντυπωσιακή εμφάνιση για τη Μαύρη Θύελλα.
Αυτό ήταν το πρώτο θετικό αποτέλεσμα της Καλαμάτας απέναντι στον ΠΑΟΚ, αλλά και σε αυτό το γήπεδο.
Η Καλαμάτα βρήκε πιο γρήγορα τον ρυθμό της και απείλησε πρώτη, με τον Τσιφτσή να αποκρούει σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Ντιαρά στο 8ο λεπτό.
Ο ΠΑΟΚ απάντησε δύο λεπτά αργότερα με ένα εξίσου καλό σουτ του Τάισον, όμως ήταν εμφανές ότι οι παίκτες του Αλέσιο Λίσι δεν είχαν βρει ακόμη τα πατήματά τους.
Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν την αμηχανία των γηπεδούχων και άρχισαν να πιέζουν περισσότερο, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για να ανοίξουν το σκορ.
Στο 28ο λεπτό ήρθε η επιβράβευση για την Καλαμάτα. Ο Εντιαγέ ανέτρεψε τον Κένεθ Βάργκας μέσα στην περιοχή, με τον επιθετικό της Μαύρης Θύελλας να κερδίζει το πέναλτι και να αναλαμβάνει την εκτέλεσή του.
Ο Βάργκας έστειλε την μπάλα στη δεξιά πλευρά της εστίας, με τον Τσιφτσή να πέφτει αριστερά, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του με 1-0.
Παρά τη μέτρια εικόνα του, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ισοφαρίσει πριν από την ανάπαυλα, χάρη στην επιμονή του Πέλκα.
Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έκλεψε την μπάλα από τον Καλουτσικίδη και γύρισε προς την περιοχή, όπου ο Εντιαγέ, από κοντά, έκανε το 1-1 στο 44ο λεπτό.
Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι ανέβασαν την έντασή τους και αναζήτησαν το δεύτερο γκολ, με τον Πέλκα να χάνει σημαντική ευκαιρία στο 51ο λεπτό.
Η Καλαμάτα, όμως, είχε την ουσία και τον Βάργκας σε εξαιρετική βραδιά. Στο 56ο λεπτό, ο Κοσταρικανός έκανε εντυπωσιακή κούρσα από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή και με όμορφο πλασέ νίκησε τον Τσιφτσή, δίνοντας ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του με 2-1.
Λίγα λεπτά αργότερα, η κατάσταση έγινε ακόμη δυσκολότερη για τον ΠΑΟΚ. Ο Τσιφτσής ανέτρεψε τον Βάργκας, στην προσπάθειά του να σταματήσει την αντεπίθεση της Καλαμάτας και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, έπειτα από παρέμβαση του VAR.
Η Μαύρη Θύελλα εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό της πλεονέκτημα και στο 66ο λεπτό πέτυχε και τρίτο γκολ.
Ο Βάργκας έβγαλε την μπαλιά στον Αλόνσο, ο οποίος βρήκε τον αμαρκάριστο Κουρμινόφσκι μέσα στην περιοχή. Ο τελευταίος εκτέλεσε από κοντά και διαμόρφωσε το 3-1 υπέρ της Καλαμάτας.
Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε να δημιουργήσει επικίνδυνες φάσεις στη συνέχεια, ενώ η Καλαμάτα διαχειρίστηκε με άνεση το προβάδισμά της.
Μάλιστα, στο 88ο λεπτό, ο Σίγκουρντσον είχε την ευκαιρία να πετύχει και τέταρτο γκολ, χωρίς όμως να αλλάξει το τελικό αποτέλεσμα.
ΠΑΟΚ: Τσιφτσής, Κένι, Ντιέγκο Κόστα, Μιχαηλίδης (46′ Ελουστόντο), Ράχμαν Μπάμπα, Ζαφείρης, Γιάκιτς (73′ Ούγκρεσιτς), Χατσίδης (46′ Ζίβκοβιτς), Πέλκας (63′ Μοναστηρλής), Τάισον (73′ Μπανζά), Εντιαγέ.
Καλαμάτα: Βασίλιεβιτς, Καλουτσικίδης, Στρούγγης, Ροντρίγκες (74′ Μπακαγιόκο), Αλόνσο, Ντιαρά (78′ Κατάλντι), Πινέιρο, Βάργκας, Χάμζα (84′ Σίγκουρντσον), Μέντες Μορέιρα (84′ Λιατσικούρας), Κουρμινόφσκι (84′ Μιράντα).