Το φαγητό με παρέα παχαίνει - Προτιμήστε τη μοναξιά στο τραπέζι

Το φαγητό με παρέα παχαίνει
Ερευνες επανειλημμένα έχουν αναφερθεί στο πως αυτό που τρώμε επηρεάζεται κατά πολύ από αυτόν που κάθεται μαζί μας στο τραπέζι. Πρόσφατη μελέτη του, που παρουσιάστηκε σε συνέδριο της αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας, την περασμένη εβδομάδα,
διαπίστωσε πως η πιθανότητα παρασπονδίας από τη διατροφή μας είναι στο 60%.
Η μελέτη παρακολούθησε 150 ανθρώπους που προσπαθούσαν να χάσουν βάρος ή να διατηρηθούν στα ίδια κιλά, για ένα χρόνο, και μέσω της χρήσης app έβλεπαν πού και πότε έφαγαν. Σε εκείνους που είχε ζητηθεί να περιορίσουν τις θερμίδες, διαπιστώθηκε πως τα πήγαιναν περίφημα, όταν έτρωγαν μόνοι.
Αλλη έρευνα σημειώνει πως ενήλικες έτρωγαν κατά 44% μεγαλύτερες μερίδες και περισσότερο λίπος όταν έτρωγαν με παρέα σε σύγκριση με αυτό που έτρωγαν μόνοι, ενώ μία ακόμα μελέτη διαπίστωσε πως στο οικογενειακό τραπέζι οι άνθρωποι τρώνε πιο πολύ και γρήγορα, ενώ στο τραπέζι με την παρέα, οι γυναίκες είχαν την τάση να τρώνε περισσότερο από το συνηθισμένο.
Οι μελέτες αυτές δείχνουν πως αντιγράφουμε τους άλλους, οπότε θα πρέπει να επικεντρωθούμε λίγο περισσότερο σε εμάς. Αν επιλέξουμε να φάμε έξω με τους φίλους μας, καλό θα ήταν να ψάξουμε το μενού του εστιατορίου και να αποφασίσουμε από πριν τι θα φάμε.
Αν από την άλλη, ανήκουμε σε εκείνους που παρασύρονται εύκολα από τους άλλους σε ζητήματα φαγητού, τότε καλύτερα ας προτιμήσουμε να τρώμε πιο συχνά μόνοι μας.
iefimerida.gr

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Σ' αναμμένα Κάρβουνα
Τέχνης εργαστήρι
Tzimas Home Accessories
RATECH - Τεχνικό Γραφείο Αναλκυστήρων

VIDEOS