Σεμπάστιαν Φέτελ: Πολλά περισσότερα από ένας οδηγός

Σεμπάστιαν Φέτελ: Πολλά περισσότερα από ένας οδηγός
Η τεράστια προσφορά του Σεμπάστιαν Φέτελ στην F1 και όχι μόνο…

Δέκα αγώνες απομένουν για να ολοκληρωθεί η καριέρα του Σεμπάστιαν Φέτελ στην F1, με τον ίδιο να ανακοινώνει σήμερα την αποχώρησή του από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Όμως ο Γερμανός πιλότος αφήνει πίσω του μια μεγάλη κληρονομιά, η οποία θα μείνει στο σπορ για πολλά χρόνια. Πέρα από τις νίκες και τα παγκόσμια πρωταθλήματα, ο Φέτελ κατάφερε να εμπνεύσει τις νεότερες γενιές και να ευαισθητοποιήσει χιλιάδες ανθρώπους αναφορικά με την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της.

Όλα τα παραπάνω τα έκανε όντας ο ίδιος το παράδειγμα. Ποτέ δεν «διαφήμισε» τον εαυτό του αλλά μετά από πολλούς αγώνες μαζεύει σκουπίδια, βοηθώντας τους εργαζόμενους της εκάστοτε πίστας, χρησιμοποιεί τα μέσα μεταφοράς και δεν χρησιμοποιεί ιδιωτικά αεροπλάνα (σ.σ. όπως κάνουν πολλοί πιλότοι).

{https://twitter.com/ESPNF1/status/1552599753027903488}

Παίρνοντας πρωτοβουλίες, πάντα ωθούσε τις ομάδες να κάνουν ενέργειες ώστε να βοηθούν μειονότητες και διάφορες κοινότητες όπου οι άνθρωποι είχαν ανάγκη. Πήρε μέρος στο κίνημα «Same Love» (Ίδια Αγάπη) για την υποστήριξη της κοινότητας LGBTQ+ και έκανε σπουδαία δουλειά για την δημιουργία ευκαιριών ώστε περισσότερες γυναίκες να ασχοληθούν με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

«More than a driver»

Το γεγονός ότι είναι μία από τις πιο αγαπητές μορφές της F1 παγκοσμίως, βασίζεται και στο ότι ο ίδιος ο Φέτελ λατρεύει το άθλημά του και έχει εγκυκλοπαιδικές γνώσεις αναφορικά με την F1, σε σημείο που πολλοί οδηγοί τον έλεγαν αστειευόμενοι «σπασίκλα».

Αυτό επιβεβαιώθηκε και σε έναν πρόσφατο «διαγωνισμό» στον οποίο ο Γερμανός ονόμασε με την σειρά όλους τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές από το 1950 μέχρι σήμερα, με χρονολογική σειρά.

Δείτε το βίντεο:

{https://twitter.com/AllistairMcCaw/status/1425284263084273667}ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: ieidiseis.grVIDEOS

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Κοσμάς Ανθόπουλος - Ειρήνη Νικολάτου - Δικηγορικο Γραφειο
Φροντιστήριο Κλασικό
Νίκος Τριανταφύλλου
Ασφάλειες Γεωργιάδης - HG Brokers SA