SIATARAS

 

 Πωλειται επιχειρηση αρτοποιίας  
     
 Στην Ανατολη Ιωαννινων  απο το 2001, με πληρη εξοπλισμο γιατι την παραγωγη απο την επομενη κιολας ημερα.Αψογη λειτουργια των μηχανηματων και αψογη η κατασταση του πωλητηριου.Δεκτη η επισκεψη καθε ενδιαφερομενου...Μονο πολυ σοβαρες προτασεις...
 .Πληροφοριες στο 6947371996

Κλιματική αλλαγή: Πάνω από 20.000 νεκροί στους καλοκαιρινούς καύσωνες της Δυτ. Ευρώπης

Κλιματική αλλαγή: Πάνω από 20.000 νεκροί στους καλοκαιρινούς καύσωνες της Δυτ. Ευρώπης
Οι φετινές θερμοκρασίες θα ήταν σχεδόν αδύνατες χωρίς την κλιματική αλλαγή, λένε οι επιστήμονες.

Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη δυτική Ευρώπη κατά τους καύσωνες του φετινού καλοκαιριού, σε θερμοκρασίες που θα ήταν πρακτικά αδύνατες χωρίς την κλιματική αλλαγή σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται ο Guardian.

Η ανάλυση του αυξημένου αριθμού θανάτων, δηλαδή της διαφοράς μεταξύ του αριθμού των θανάτων που συνέβησαν και εκείνων που αναμένονταν με βάση τις ιστορικές τάσεις, αποκαλύπτει τις απειλές που θέτει η παγκόσμια θέρμανση που προκαλείται από την κλιματική αλλαγή, δήλωσαν οι επιστήμονες.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού καύσωνα οι θερμοκρασίες ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς Κελσίου στο Λονδίνο, περιοχές στη νοτιοδυτική Γαλλία έφτασαν τους 42 βαθμούς Κελσίου και η Σεβίλλη και η Κόρδοβα στην Ισπανία σημείωσαν ρεκόρ με 44 βαθμούς Κελσίου.

Η ανάλυση της ομάδας επιστημόνων World Weather Attribution διαπίστωσε ότι τέτοιες υψηλές θερμοκρασίες θα ήταν «πρακτικά αδύνατες» χωρίς την κλιματική κρίση.

Στην Αγγλία και την Ουαλία, 3.271 περισσότεροι θάνατοι καταγράφηκαν μεταξύ 1ης Ιουνίου και 7ης Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, 6,2% περισσότεροι από τον μέσο όρο της πενταετίας.

Η ανάλυση δεν υπολογίζει ειδικά τους θανάτους που σχετίζονται με τη ζέστη, αλλά ο αριθμός των θανάτων ήταν υψηλότερος κατά μέσο όρο για τις ημέρες με περίοδο καύσωνα από ό,τι για τις ημέρες χωρίς περίοδο καύσωνα. Οι θάνατοι από κορονοϊό εξαιρέθηκαν.

Στη Γαλλία, αναφέρθηκαν 10.420 περισσότεροι θάνατοι κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Santé Publique France, η κυβερνητική υπηρεσία υγείας.

Ένας στους τέσσερις από αυτούς τους θανάτους, δηλαδή 2.816, συνέβη κατά τη διάρκεια ενός από τους τρεις έντονους καύσωνες που έπληξαν τη χώρα. Οι υπερβολικοί θάνατοι ήταν κατά 20% υψηλότεροι σε περιοχές όπου είχαν εκδοθεί κόκκινοι συναγερμοί για ακραίες θερμοκρασίες.

Στην Ισπανία, το υποστηριζόμενο από το κράτος Ινστιτούτο Υγείας Carlos III εκτιμά ότι υπήρξαν 4.655 θάνατοι που οφείλονται στη ζέστη μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου.

Το Ινστιτούτο Robert Koch, η γερμανική κυβερνητική υπηρεσία υγείας, εκτιμά ότι 4.500 άνθρωποι πέθαναν στη χώρα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ειδικά λόγω των ακραίων θερμοκρασιών.

Η δρ Friederike Otto, ανώτερη λέκτορας στην κλιματική επιστήμη στο Ινστιτούτο Grantham για την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον του Imperial College του Λονδίνου, δήλωσε: «Οι καύσωνες αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες απειλές που θέτει η κλιματική αλλαγή. Οι υψηλές θερμοκρασίες είναι υπεύθυνες για χιλιάδες θανάτους σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο, πολλοί από τους οποίους υποβαθμίζονται».

«Παρά τα συντριπτικά αυτά στοιχεία, η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τους κινδύνους που παρουσιάζουν οι ακραίες θερμοκρασίες για την ανθρώπινη υγεία είναι ακόμη μικρή», αναφέρει.

Το θερμότερο καλοκαίρι που καταγράφηκε ποτέ

Το καλοκαίρι του 2022 ήταν το θερμότερο που έχει καταγραφεί ποτέ, σύμφωνα με την υπηρεσία κλιματικής αλλαγής Copernicus της ΕΕ.

Η δρ Eunice Lo, ερευνήτρια σε θέματα κλιματικής αλλαγής και υγείας στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, δήλωσε: «Οι καύσωνες γίνονται όλο και πιο συχνοί και έντονοι καθώς ο πλανήτης θερμαίνεται, οπότε μπορούμε να περιμένουμε περισσότερους και θερμότερους καύσωνες στο μέλλον».

«Οι επιστήμονες έχουν συνδέσει πολλούς προηγούμενους καύσωνες με την ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή. Αυτό σημαίνει ότι οι παρατηρούμενοι καύσωνες έχουν γίνει πιο πιθανοί ή πιο έντονοι εξαιτίας των ανθρώπινων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου», ανέφερε.

Η παγκόσμια θέρμανση προκαλείται από την καύση ορυκτών καυσίμων, την καταστροφή των δασών και άλλες ανθρώπινες δραστηριότητες. Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας ενημέρωσε πέρυσι ότι από φέτος και μετά δεν θα μπορούσε να γίνει καμία νέα ανάπτυξη φυσικού αερίου, πετρελαίου ή άνθρακα, αν ο κόσμος ήθελε να περιορίσει την παγκόσμια θέρμανση στον 1,5C.

Η Eunice Lo δήλωσε ότι η κοινωνία πρέπει επίσης να προσαρμοστεί στην ακραία ζέστη. «Πρέπει ... να προσαρμοστούμε στη θερμότητα μακροπρόθεσμα. Αυτό περιλαμβάνει τον σχεδιασμό σπιτιών, σχολείων και νοσοκομείων που έχουν καλό εξαερισμό και αποτρέπουν την υπερθέρμανση, την αύξηση του πρασίνου και των πάρκων στις πόλεις και την καθιέρωση προειδοποιήσεων για τη ζέστη σε όλους».ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: ieidiseis.grVIDEOS

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Carbon Off - Ιωάννινα
Σ' αναμμένα Κάρβουνα
Φροντιστήριο Κλασικό
ΕΠΙΠΛΑ ΑΦΟΙ ΤΑΣΣΟΥ