Πλακιωτάκης: «Δεν θα δεχθούμε σε καμία περίπτωση αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων»

Πλακιωτάκης: «Δεν θα δεχθούμε σε καμία περίπτωση αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων»
«Εμφανίσαμε μία μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα και αποφασιστικότητα και στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει θαλάσσια σύνορα» είπε ο Γιάννης Πλακιωτάκης μεταξύ άλλων.

Ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ., Γιάννης Πλακιωτάκης, ανέφερε την Κυριακή (04/06) πως η Ελλάδα «δεν θα δεχθεί σε καμία περίπτωση αμφισβήτηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων».

Συγκεκριμένα, σε σχετική συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο Γιάννης Πλακιωτάκης που έχει διατελέσει και υπουργός Ναυτιλίας, είπε: «Από την πρώτη στιγμή και ως Λιμενικό Σώμα και ως Ένοπλες Δυνάμεις, εμφανίσαμε μία μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα και αποφασιστικότητα και στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει θαλάσσια σύνορα και τα προστατεύει με αποτελεσματικότητα».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε με αφορμή τη σύγκρουση φορτηγών πλοίων στα ανοιχτά της Χίου: «Το ξεκάθαρο μήνυμα που έχουμε στείλει προς όλες τις κατευθύνσεις είναι ότι δεν θα δεχθούμε σε καμία περίπτωση αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Τέλος, ο Γιάννης Πλακιωτάκης δήλωσε: «Γι' αυτό τα τελευταία χρόνια έχουμε προχωρήσει, ειδικά στο Λ.Σ., στο μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα, με προϋπολογισμό πάνω από 600 εκατ. ευρώ».

 • Εμφανίσεις: 12

«Θρίλερ» σε πτήση από Παρίσι προς Αθήνα με επιβάτη σε αμόκ - Αναγκαστική προσγείωση στη Θεσσαλονίκη

«Θρίλερ» σε πτήση από Παρίσι προς Αθήνα με επιβάτη σε αμόκ - Αναγκαστική προσγείωση στη Θεσσαλονίκη
Επιβάτης σε αμόκ ανάγκασε τον πιλότο να προσγειώσει το αεροσκάφος στη Θεσσαλονίκη - Πανικός επικράτησε στην πτήση. 

Πανικός επικράτησε σε πτήση από Παρίσι προς Αθήνα, όταν ένας Γάλλος επιβάτης σε κατάσταση αμόκ ανάγκασε τον πιλότο να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Open, δύο Γάλλοι φίλοι επιβάτες διαπληκτίστηκαν, ενώ για το συμβάν ενημερώθηκε η Αστυνομία που βρέθηκε στο σημείο και προσήγαγε τους δύο άνδρες προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις.

«Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού παρουσιάστηκε ένα επεισόδιο. Ήδη πριν πάμε στο αεροδρόμιο ο ένας από τους δύο άνδρες με έσπρωξε, αλλά δεν έδωσα τόση σημασία και στη συνέχεια αφού μπήκαμε στο αεροπλάνο παρουσίασε μια αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά και επιθετική καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού», ανέφερε χαρακτηριστικά μία επιβάτης της πτήσης, περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν.

«Ειδικά ο ένας πρέπει να ήταν μάλλον κωφάλαλος και συνεννοούνταν με τον άλλον άνδρα στη νοηματική γλώσσα, ο οποίος παρουσίαζε περίεργη συμπεριφορά. Ήρθε σε αντιπαράθεση με πολλούς επιβάτες, μάλιστα έσπρωχνε την καρέκλα του μπροστινού του, πέταξε το φαγητό του στο πάτωμα του αεροπλάνου και σηκώθηκε και πήγε στη Business Class. Εγώ φαντάστηκα ότι πήγαινε στον πιλότο και τρόμαξα γιατί οι αεροσυνοδοί προσπαθούσαν να τον πάνε στη θέση του» σημείωσε περαιτέρω η Αγγελική και πρόσθεσε: «Οι υπόλοιποι επιβάτες πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και αποφάσισαν να ακινητοποιήσουν τον άνδρα που βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ και τον έδεσαν με πολλές ζώνες, ενώ απομάκρυναν τους επιβάτες από τα πίσω καθίσματα όπου και τον έδεσαν».

Για την απόφαση του πιλότου να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στην Θεσσαλονίκη, η Αγγελική ανέφερε ότι αρκετοί επιβάτες αντέδρασαν, ωστόσο ο ίδιος ο πιλότος ζήτησε συγγνώμη για την αναστάτωση και εξήγησε ότι έπρεπε να γίνει η προσγείωση για την ασφάλεια όλων.

Η πτήση έφτασε στον προορισμό της στις 3:10 το πρωί αντί για 1:25 που ήταν η αρχική ώρα άφιξης.

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ

 • Εμφανίσεις: 21

Αγίου Πνεύματος 2023: Για ποιους είναι αργία αύριο

Αγίου Πνεύματος 2023: Για ποιους είναι αργία αύριο
Η αυριανή (05/06) αργία του Αγίου Πνεύματος 2023 δεν αφορά σε όλους τους εργαζόμενους – Πώς αμείβονται όσοι απασχοληθούν, τι ισχύει με μαγαζιά και σούπερ μάρκετ.

Η πρώτη αργία του καλοκαιριού έφτασε και φυσικά δεν είναι άλλη από του Αγίου Πνεύματος 2023, μόνο που η αυριανή (05/06) ημέρα δεν είναι αργία για όλους τους εργαζόμενους.

Αναλυτικά, η ημέρα του Αγίου Πνεύματος 2023 θεωρείται αργία για τους εργαζόμενους σε Δημόσιο, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ, τους τραπεζικούς υπαλλήλους, καθώς και μισθωτούς σε συγκεκριμένους κλάδους.

Οι κλάδοι αυτοί, λοιπόν, είναι οι εξής:

 • Βιβλιοπωλείων
 • Διαγνωστικών Κέντρων
 • Δημοσιογράφους Περιοδικών
 • Εργοδηγούς Σχεδιαστές
 • Οίκων Ευγηρίας
 • Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλίας κ.λπ.
 • Ηλεκτροτεχνίτες Βιομηχανίας και Καταστημάτων
 • Θυρωρούς
 • Καπνοβιομηχανιών
 • Κλινικών
 • Ξυλεμπορικών Καταστημάτων (Αθηνών – Πειραιώς – Περιχώρων)
 • Περιοδικών
 • Πετρελαιοειδών επιχειρήσεων
 • Πρακτορείων Ναυτιλιακών κλπ.
 • Ραδιοηλεκτρολόγους – Ραδιοτεχνίτες βιομηχανίας
 • Ραδιοφωνικών Σταθμών
 • Ραδιοφώνου Τεχνικούς
 • Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών Γραφείων
 • Τηλεοπτικών Σταθμών
 • Τηλεοράσεως τεχνικούς Β. Ελλάδος
 • Τυπογράφους Επαρχιακών Εφημερίδων
 • Φορτοεκφορτωτές Ημερήσιων Εφημερίδων
 • Φροντιστηρίων Μέσης, Ανώτερης, Ανώτατης Εκπαίδευσης, και Ξένων Γλωσσών
 • Φωτοστοιχειοθέτες
 • Χειριστές βιομηχανικών και λοιπών επιχειρήσεων, Λατομείων Πέτρας – Μαρμάρου και Τεχνικών Έργων

Πώς πληρώνεται η αργία

Στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι μισθωτοί δεν εργασθούν την ημέρα του Αγίου Πνεύματος 2023, δεν θα έχουν καμία μείωση του μισθού τους, ενώ όσοι αμείβονται με ημερομίσθιο, δικαιούνται να λάβουν κανονικά το ημερομίσθιό τους.

Βέβαια, αν παρότι έχει χαρακτηρισθεί η ημέρα του Αγίου Πνεύματος ως πρόσθετη αργία για μία επιχείρηση, αυτή λειτουργήσει φέτος κατ' εξαίρεση, τότε για πλήρη απασχόλησή τους οι υπάλληλοι δικαιούνται προσαύξηση μισθού κατά 1/25 και οι αμειβόμενοι με ημερομίσθιο ακόμα ένα ημερομίσθιό τους, επί του ωρομισθίου των οποίων θα υπολογισθεί και η προσαύξηση κατά 75% για την εργασία σε ημέρες αργίας.

Ανοιχτά μαγαζιά και σούπερ μάρκετ – Το ωράριο

Μπορεί για κάποιους η ημέρα του Αγίου Πνεύματος 2023 να είναι αργία αλλά τα καταστήματα, τα εμπορικά κέντρα και τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά κανονικά αύριο (05/06).

Ειδικότερα, το ωράριο των σούπερ μάρκετ, διαμορφώνεται ως εξής:

 • ΑΒ Βασιλόπουλος: 08:00 – 21:00
 • Σκλαβενίτης: 08:00 – 21:00
 • Μασούτης: 08:00 – 21:00
 • Κρητικός: 08:00 – 21:00
 • My Market: 08:00 – 21:00
 • Γαλαξίας: 08:00 – 21:00

Το ίδιο ισχύει και για τα εμπορικά καταστήματα, τα οποία θα είναι ανοιχτά κανονικά, με το σύνηθες ωράριο λειτουργίας τους όπως συμβαίνει κάθε Δευτέρα.

Παράλληλα, τα εμπορικά κέντρα θα είναι ανοιχτά με βάση το ωράριο της Δευτέρας.

 • The Mall: 10:00 – 21:00
 • The Metro Mall: Καταστήματα 09:00 – 21:00 | Σούπερ μάρκετ 08:00 – 21:00
 • River West: 09:00 – 21:00
 • Golden Hall: 10:00 – 21:00
 • Εμφανίσεις: 24

Σουδάν: Οι μάχες εξακολουθούν να μαίνονται - 180 μη ταυτοποιημένα πτώματα ενταφιάστηκαν

Σουδάν: Οι μάχες εξακολουθούν να μαίνονται - 180 μη ταυτοποιημένα πτώματα ενταφιάστηκαν
Η σύγκρουση στο Σουδάν έχει ήδη κοστίσει τη ζωή σε περισσότερους από 1.800 ανθρώπους.

Αεροπορικές επιδρομές, πυρά του πυροβολικού και εκρήξεις συγκλόνισαν και πάλι το Χαρτούμ χθες Σάββατο, καθώς οι αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ του στρατού και των παραστρατιωτικών στο Σουδάν εισέρχονται στην 8η εβδομάδα τους και ανάγκασαν εθελοντές να θάψουν 180 μη αναγνωρισμένα πτώματα.

Ο ήχος των συγκρούσεων ακούγεται στα βόρεια προάστια του Χαρτούμ και βροχή οβίδων πέφτει στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας, προκαλώντας πολλούς τραυματίες μεταξύ των αμάχων, δήλωσαν κάτοικοι.

Ο στρατός υπό τον στρατηγό Άμπντελ Φάταχ αλ Μπουρχάν στοχοθέτησε με αεροσκάφη θέσεις των παραστρατιωτικών Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ) του στρατηγού Μοχάμεντ Χαμντάν Νταγκλό, οι οποίες απάντησαν με αντιαεροπορικά πυρά.

Από τις 15 Απριλίου, όταν ξέσπασε ο αιματηρός πόλεμος μεταξύ των δύο στρατηγών, εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις και εθελοντές αντιμετωπίζουν, όπως καταγγέλλουν, δυσκολίες στην περισυλλογή των πτωμάτων λόγω της κατάστασης ασφαλείας.

Η σουδανική Ερυθρά Ημισέληνος επεσήμανε χθες σε ανακοίνωσή της ότι 180 μη ταυτοποιημένα πτώματα ενταφιάστηκαν: 102 στο νότιο Χαρτούμ και 78 στο Νταρφούρ.

Η σύγκρουση έχει ήδη κοστίσει τη ζωή σε περισσότερους από 1.800 ανθρώπους, ενώ περισσότερο από ένα εκατομμύριο έχουν εκτοπιστεί.

Υπό την πίεση των ΗΠΑ και της Σαουδικής Αραβίας οι δύο πλευρές δεσμεύθηκαν πριν τρεις εβδομάδες «να προστατεύσουν τους αμάχους» και στη συνέχεια υπέγραψαν δύο εκεχειρίες που δεν τηρήθηκαν.

Την Τετάρτη ο στρατός αποσύρθηκε από τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονταν στη Τζέντα με στόχο τη δημιουργία ασφαλών διαδρόμων για τους αμάχους και την ανθρωπιστική βοήθεια. Την επομένη οι ΗΠΑ και η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσαν ότι οι συνομιλίες αναστέλλονται επισήμως.

Εγκλωβισμένοι στην είσοδο της πόλης

Παράλληλα η Αφρικανική Ένωση και η Igad, το περιφερειακό μπλοκ της ανατολικής Αφρικής στο οποίο συμμετέχει η χώρα, δήλωσαν έτοιμες να εργαστούν πάνω σε έναν οδικό χάρτη για το Σουδάν, μία από τις πιο φτωχές χώρες παγκοσμίως.

Χθες απεσταλμένος του στρατηγού Νταγκλό συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κένυας Ουίλιαμ Ρούτο στο Ναϊρόμπι, όπως ανέφερε ο τελευταίος στο Twitter.

Παρά την ανακοίνωση των ΗΠΑ για επιβολή κυρώσεων εναντίον του στρατού και των παραστρατιωτικών, οι συγκρούσεις με βαρέα όπλα εξακολουθούν να προκαλούν καθημερινά θύματα, οι λεηλασίες συνεχίζονται και ο αριθμός των εκτοπισμένων δεν σταματά να αυξάνεται.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας πρέπει να προστατεύουν και όχι να θέτουν σε κίνδυνο τους συμπολίτες τους», τόνισε σε ανακοίνωσή της η αμερικανική πρεσβεία στο Χαρτούμ, αναφερόμενη και στις δύο πλευρές.

Στην πρωτεύουσα του Σουδάν οι κάτοικοι έχουν μείνει χωρίς τρεχούμενο νερό και αντιμέτωποι με έλλειψη ρευστότητα και διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Οι οδηγοί λεωφορείων που εκτελούν δρομολόγια από το Χαρτούμ προς την επαρχία δήλωσαν ότι «έχουν εγκλωβιστεί από τις αρχές στην είσοδο της πρωτεύουσας» των περισσότερων από 5 εκατ. κατοίκων.

Ειδικοί εκτιμούν ότι ο στρατός ετοιμάζεται να εξαπολύσει μαζική επίθεση, μετά την ανακοίνωση της αναδιάταξης των στρατευμάτων του στην πρωτεύουσα. Στο μεταξύ οι ΔΤΥ εξακολουθούν να δημιουργούν αρχηγεία σε νοσοκομεία ή σπίτια αμάχων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 • Εμφανίσεις: 27

Θεσσαλονίκη: Δύο τραυματίες σε τροχαίο τα ξημερώματα

Θεσσαλονίκη: Δύο τραυματίες σε τροχαίο τα ξημερώματα
Το τροχαίο σημειώθηκε στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης. 

Τροχαίο ατύχημα, σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 3 Ιουνίου, στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης.

Από τη σύγκρουση που έγινε στη συμβολή των οδών Ανδρέα Παπανδρέου και Εθνικής Αντιστάσεως, εγκλωβίστηκαν στο αυτοκίνητό τους ένας άντρας και μία γυναίκα και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να τους απεγκλωβίσουν.

Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

 • Εμφανίσεις: 26

Η «σκακιέρα» του Ερντογάν: Γιατί έδιωξε Ακάρ και Τσαβούσογλου – Οι νέοι ρόλοι Φιντάν και Καλίν

Η «σκακιέρα» του Ερντογάν: Γιατί έδιωξε Ακάρ και Τσαβούσογλου – Οι νέοι ρόλοι Φιντάν και Καλίν
Τι αλλάζει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις – Τα παρασκήνια της νέας κυβέρνησης Ερντογάν.

Το είπε και το έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «φρεσκάροντας» σχεδόν το σύνολο του Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς μόνο δύο από τους υπουργούς του προηγούμενου Υπουργικού παρέμειναν στην θέση τους, ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά και ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Μεχμέτ Νουρί Ερσόι.

Το ανακάτεμα της τράπουλας από τον επανεκλεγέντα Πρόεδρο στη σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου αντικατοπτρίζει και τους σχεδιασμούς του για το πού θα πάει την πολιτική του στη νέα, αλλά και τελευταία του θητεία.

Το πρώτο αβίαστο συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι όλοι οι άνθρωποι του Προέδρου μπήκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο, αποδυναμώνοντας τους εν δυνάμει δελφίνους για τη διαδοχή του Τούρκου Προέδρου.

Το δεύτερο ξεκάθαρο μήνυμα που στέλνει ο Ερντογάν με τη σύνθεση του νέου Υπουργικού, αφορά στις διεθνείς αγορές και είναι το «εμπιστευτείτε μας» σε μια προσπάθεια να ηρεμήσει τις αγορές που είναι έτοιμες να κατασπαράξουν την τουρκική οικονομία.

Τέλος, το τρίτο μήνυμα αφορά στην εξωτερική πολιτική που, όπως, φαίνεται μπαίνει σε νέα φάση μετά την υπουργοποίηση του Διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΜΙΤ), Χακάν Φιντάν, και την αντικατάσταση του στη ΜΙΤ από τον Προεδρικό Εκπρόσωπο και διπλωμάτη, Ιμπραχίμ Καλίν.  

Η κυριαρχία των ανθρώπων του Ερντογάν είναι πέρα για πέρα αδιαμφισβήτητη συγκεντρώνοντας υπουργούς της απολύτου του εμπιστοσύνης στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο σε θέσεις-κλειδιά.

Επίσης, η επιλογή του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Γιασάρ Γκιουλέρ, «εξευμενίζει» τον στρατό από τη μια και αποδυναμώνει τον Ακάρ από την άλλη, ο οποίος το τελευταίο διάστημα είχε αναπτύξει ρητορική δελφίνου για τη διαδοχή του Ερντογάν. Εξάλλου, μετά την υπουργοποίηση του ο Ακάρ, είχε χαλάσει τις σχέσεις του με το στράτευμα, αναλαμβάνοντας έναν πιο πολιτικό ρόλο παρά τον ηγετικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων, ενός θεσμού που απολαμβάνει τη μέγιστη αποδοχή από τους πολίτες.

Όμως και η επιλογή ενός ανθρώπου του στενού του περιβάλλοντος για το Υπουργείο Εσωτερικών, του πρώην Διοικητή της Περιφέρειας Κωνσταντινούπολης, Αλί Γερλίκαγια, κάνει σαφές ότι όλα πλέον περνάνε στα χέρια του Ερντογάν, όπως η Αστυνομία, η Στρατοχωροφυλακή, αλλά και οι άλλες δυνάμεις ασφαλείας.

Βέβαια, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η επιλογή των Χακάν Φιντάν και Ιμπραχίμ Καλίν στις θέσεις του υπουργού Εξωτερικών και της ΜΙΤ αντίστοιχα, τόσο για την εξωτερική πολιτική όσο και για τα ελληνοτουρκικά.

Άνθρωποι ειδικών αποστολών του Ερντογάν και οι δυο, ξέρουν απ’ έξω και ανακατωτά τις διεθνείς σχέσεις της χώρας, αλλά και την ασφάλεια της, από ξένες επιβουλές.

Τόσο ο Φιντάν όσο και ο Καλίν, είναι διπλωμάτες και έχουν συνοδέψει τον Τούρκο Πρόεδρο σε εκατοντάδες ταξίδια στο εξωτερικό έχοντας άμεση γνώση όλων των φακέλων που αφορούν στην εξωτερική πολιτική και στην πολιτική ασφάλειας.

Επίσης, και οι δυο έχουν πραγματοποιήσει «μυστικές» επαφές με σειρά ηγετών και αξιωματούχων στο εξωτερικό, ώστε να εξασφαλίσουν τα τουρκικά συμφέροντα, από τις ΗΠΑ μέχρι το Ιράν και από τους Κούρδους και τον Οτσαλάν μέχρι το Ισραήλ.

Ο μεν Χακάν Φιντάν υπηρετεί στη ΜΙΤ από το 2010 μέχρι και σήμερα, ενώ και ο Ιμπραχίμ Καλίν είναι στο πλευρό του Ερντογάν από την ίδια χρονιά είτε ως πρώτος συντονιστής του Συντονιστικού Γραφείου Δημόσιας Διπλωματίας του Πρωθυπουργού που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2010 είτε ως αναπληρωτής υφυπουργός του Πρωθυπουργικού Γραφείου ενώ, το 2014, έγινε ο πρώτος επίσημος γραμματέας Τύπου του Τούρκου Προέδρου και, τον Νοέμβριο του 2018, διορίστηκε επικεφαλής σύμβουλος του Ερντογάν.

Έχοντας τη γνώση σε διάφορα επίπεδα και την εμπειρία από την πολυετή τους ενασχόληση με ζητήματα διπλωματίας και ασφάλειας, κρίθηκαν ως οι ικανότεροι για την νέα χάραξη της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας.

Σε ό,τι αφορά στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τον υπουργό Εξωτερικών με τη μακροβιότερη θητεία στη συγκεκριμένη θέση, οι πληροφορίες κάνουν λόγω ότι θα διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο της Αττάλειας, τόπος καταγωγής του ώστε να περάσει ο δήμος από τα χέρια της αντιπολίτευσης στο κυβερνών ΑΚΡ.

Αυτό που αναμένεται στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, είναι η σκλήρυνση της στάσης της και μια επιθετική εξωτερική πολιτική, ώστε να κλείσουν τα εκκρεμή ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων και των ελληνοτουρκικών.

Έχοντας πολύ καλές προσβάσεις στις κυβερνήσεις της Ευρώπης αλλά και των ΗΠΑ, πέρα από τις ασιατικές, αφρικανικές και νοτιοαμερικάνικες χώρες, οι Φιντάν και Καλίν – υπό τις οδηγίες του Ερντογάν – θα αναπτύξουν το όραμα του Τούρκου Προέδρου για τον Αιώνα της Τουρκίας.

Κάτι που έκανε σαφές στην ομιλία του ενώπιον των ξένων ηγετών όταν υπογράμμισε ότι δεν θα στραφεί προς τα μέσα παρακολουθώντας τα γεγονότα από τις κερκίδες, αλλά διευρύνοντας περαιτέρω τη σφαίρα επιρροής της επιχειρηματικής και ανθρωπιστικής διπλωματίας.

Για να συμπληρώσει ότι «στο εξής, η διεθνής κοινότητα θα βλέπει μια Τουρκία που θα αναλαμβάνει περισσότερες πρωτοβουλίες για την επίλυση παγκόσμιων κρίσεων, θα αγωνίζεται περισσότερο για την εγκαθίδρυση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή της, θα εργάζεται περισσότερο για την ανάπτυξη του τουρκικού και του ισλαμικού κόσμου και θα προστατεύει περισσότερο τους καταπιεσμένους και τα θύματα.

Στη νέα περίοδο, οι συνομιλητές μας θα βρουν μια πιο αποφασιστική, πιο γενναία, πιο συμπονετική και πιο ενεργή Τουρκία, η οποία μάχεται πιο αποφασιστικά κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων εντός και εκτός των συνόρων της, προστατεύει πιο σθεναρά τα δικαιώματα της ίδιας και των αδελφών της στη Γαλάζια Πατρίδα, ανεβάζει τον πήχη της επιτυχίας από την οικονομία μέχρι το εμπόριο, από την ασφάλεια μέχρι τη δημοκρατία, με λίγα λόγια, σε κάθε τομέα».

Τόσο ο Χακάν Φιντάν όσο και ο Ιμπραχίμ Καλίν είναι ικανοί να ανταπεξέλθουν στο ανέβασμα του πήχη από τον Ερντογάν και ίσως θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή από την ελληνική κυβέρνηση.

 • Εμφανίσεις: 24

Περισσότερα Άρθρα...

 1. Κρήτη: Πολλά περιστατικά μέθης το βράδυ του Σαββάτου – Κατέληξαν στο νοσοκομείο
 2. Κατασκηνώσεις e-ΕΦΚΑ: Μέχρι πότε οι αιτήσεις - Ποιοι οι δικαιούχοι
 3. Λεωφορείο με τουρίστες στην Εύβοια τυλίχτηκε στις φλόγες
 4. J2US: Ατέλειωτο γλέντι με Βανδή, Kings, Απέργη και Ματθαίο Γιαννούλη - Αποθεώθηκε η Καλομοίρα
 5. Βέλγιο: Στο νοσοκομείο ο πρωθυπουργός ύστερα από ατύχημα με το ποδήλατο
 6. Survivor All Star: Τρελοί πανηγυρισμοί για την αποχώρηση Καραγκούνια «Γεια χαρά, άλλη φορά όχι θεατρικά»
 7. Πανσέληνος Ιουνίου: Απόψε το «Φεγγάρι της Φράουλας»
 8. Επιβάτης προκάλεσε πανικό σε πτήση από Παρίσι προς Αθήνα - Σοκαριστικές περιγραφές
 9. Reuters: Η κρυφή παγκόσμια συνάντηση εκπροσώπων των Μυστικών Υπηρεσιών και «η σκιώδης ατζέντα»
 10. Εύβοια: Φωτιά σε τουριστικό λεωφορείο στη Χιλιαδού
 11. Τι σηματοδοτεί η επιστροφή Χουλιαράκη στην πρώτη γραμμή
 12. Πύρρος Δήμας με Μητσοτάκη: Το φλερτ που γίνεται γάμος!
 13. Ο καιρός σήμερα: Λίγη συννεφιά στην Αττική - Πού αναμένονται βροχές
 14. Στις ευρωπαϊκές δημοκρατίες ακόμη και η αυτοδυναμία δεν είναι μοναρχία - Για την αλαζονεία Μητσοτάκη
 15. Επαναληπτικές Πανελλήνιες Εξετάσεις 2023: Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής – Πότε γίνονται

VIDEOS

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Ασφάλειες Γεωργιάδης - HG Brokers SA
Νίκος Τριανταφύλλου
Ποδήλατο Γιαννούλη
WebCenter - Smart Internet Solutions
Save
Cookies user preferences
We use cookies to ensure you to get the best experience on our website. If you decline the use of cookies, this website may not function as expected.
Accept all
Decline all
Analytics
Tools used to analyze the data to measure the effectiveness of a website and to understand how it works.
Google Analytics
Accept
Decline