ΒΙΝΤΕΟ – Τσιτσιπάς: «Ήταν ένα πολύ αγχωτικό game, αλλά τα κατάφερα»
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεπέρασε το εμπόδιο του Ζερόμ Κιμ με 2-1 σετ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Gstaad Open.
Ο αγώνας του κορυφαίου Έλληνα τενίστα ήταν ιδιαίτερα απαιτητικός, καθώς δεν ολοκληρώθηκε την Τετάρτη (15/7) λόγω περιορισμένης ορατότητας στο κορτ και διακοπής με απόφαση του διαιτητή. Η αναμέτρηση συνεχίστηκε την επόμενη ημέρα, με τον Τσιτσιπά να παίρνει τελικά τη νίκη. Στα προημιτελικά της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει το απόγευμα της Παρασκευής (17/7) τον Άρθουρ Ριντερκνέχ.
Μετά τον εξαντλητικό αγώνα απέναντι στον Κιμ, ο Τσιτσιπάς δήλωσε πως, παρά την πίεση της αναμέτρησης, παρέμεινε συγκεντρωμένος και δεν έχασε την ψυχραιμία του:
«Ένιωσα πως κράτησε τρεις μέρες αυτός ο αγώνας! Είναι περίεργο να πηγαίνεις για ύπνο και να μην έχεις τελειώσει το παιχνίδι σου. Προσπάθησα να σκεφτώ τι πρέπει να κάνω την επόμενη ημέρα και τελικά πήγε καλά. Κοιμήθηκα καλά. Δεν ανησυχούσα τόσο, απλώς προσπάθησα να αναρρώσω και να προετοιμαστώ για τη συνέχεια. Είμαι ανακουφισμένος που κατάφερα να σώσω δύο break points στο πρώτο game. Ήταν ένα πολύ αγχωτικό game, αλλά έκανα το παιχνίδι μου και τα κατάφερα στο τέλος».
Αναφερόμενος στον επόμενο αντίπαλό του, τον Άρθουρ Ριντερκνέχ, ο Έλληνας τενίστας τόνισε:
«Περιμένω μεγάλα σερβίς από τον Άρθουρ, όπως και με τον Ζερόμ. Το υψόμετρο βοηθάει τους παίκτες που έχουν δυνατά χτυπήματα. Θα προσπαθήσω να κάνω τα καλύτερα δυνατά χτυπήματά μου και να έχω συνέπεια στο σερβίς. Αυτό είναι σημαντικό εδώ στο Gstaad».