Ηπειρωτικα Νεα

Παρουσιάστηκε το Λεύκωμα του Δήμου Πάργας

Πραγματοποιήθηκε χθές, από τις εκδόσεις ΜΙΛΗΤΟΣ, η παρουσίαση του λευκώματος «Φανάρι και Πάργα – Μύθος, Ιστορία, Πολιτισμός» του Δήμου Πάργας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Καναλλακίου. Την παρουσίαση του λευκώματος συντόνισε ο εκδότης κ. Νίκος Χαϊδεμένος.

Στο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Πάργας κ. Αντώνης Νάστας,   μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Με τη διοργάνωση των  εκδόσεων  ΜΙΛΗΤΟΣ,  σας παρουσιάζουμε σήμερα κάτι που δεν έχει ξανά υπάρξει, με τη συγκεκριμένη μορφή, στην περιοχή  μας.
Το μεγάλο πλεονέκτημα της περιοχής  μας είναι ότι  εκτός από τις φυσικές και πανέμορφες παραλίες του Ιονίου όπως ο  Βάλτος  και η Λούτσα, ο επισκέπτης μπορεί να επισκεφθεί ταυτόχρονα,  σημαντικούς  ιστορικούς χώρους, όπως το Νεκρομαντείο και η Πανδοσία, -περιοχές φυσικού κάλλους,  όπως το ποτάμι του Αχέροντα αλλά και μοναδικούς θρησκευτικούς χώρους, όπως η Μονή της Αγίας Παρασκευής στην Πούντα και το  βυζαντινό Μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου στην Κυψέλη.
Αυτό το  συνδυασμό, δεν τον είχαμε ποτέ προβάλλει μέχρι σήμερα,  μέσα από ένα λεύκωμα υψηλής αισθητικής  που να  περιλαμβάνει   κείμενα και  φωτογραφικό υλικό για τον πολιτισμό, την ιστορία, τις παραδόσεις,  τα μνημεία  και τις φυσικές ομορφιές. Είναι μια εικονική  περιήγηση, που δεν είναι πνιγμένη  στο κείμενο αλλά η φωτογραφία κατέχει την κεντρική θέση.
 Αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες  καλλιτεχνικού χαρακτήρα,  από τα τοπία, από την καθημερινή ζωή, από το πιο απομακρυσμένο σημείο, μέχρι  το πιο κεντρικό και πολυσύχναστο. Στις σελίδες του λευκώματος επιχειρείται η παρουσία της Πάργας και του Φαναρίου σήμερα, συνδεδεμένη, ωστόσο, με το παρελθόν τους και  με τον πολιτιστικό τους πλούτο.
Σαν Δήμος Πάργας είναι  γνωστό ότι τα  τελευταία  χρόνια έχουμε κάνει μια μεγάλη προσπάθεια για την τουριστική προβολή, την τουριστική ανάδειξη  μέσω της προσέλκυσης ειδικών ομάδων επισκεπτών και την επέκταση  της τουριστικής περιόδου πέρα από τους καλοκαιρινούς μήνες.
Συμμετέχουμε σε όλες τις δράσεις  τουριστικής προβολής  με τη συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου. Χρηματοδοτούμε τη συμμετοχή ιδιωτικών φορέων σε διεθνείς εκθέσεις και άλλες πρωτοβουλίες όπως το γαστρονομικό φεστιβάλ  «Παργινό Συμπόσιο». Προωθούμε αδελφοποιήσεις με πόλεις  στο εξωτερικό όπου ζουν Ηπειρώτες και γενικά Έλληνες, προκειμένου οι πόλεις αυτές να λειτουργήσουν ως πόλοι προσέλκυσης επισκεπτών. Δημιουργήσαμε την ιστοσελίδα του Δήμου, στην οποία έχουμε δώσει μεγάλη έμφαση στην τουριστική προβολή, προβάλλοντας αξιοθέατα, ειδικές μορφές τουρισμού μονοπάτια,  πληροφορίες για καταλύματα, ξενοδοχεία κλπ.
Προχωρήσαμε μαζί με το Υπουργείο Πολιτισμού, την  Περιφέρεια Ηπείρου, το Δήμο Σουλίου και άλλους τοπικούς φορείς στην εκπόνηση του Προγράμματος Ολοκληρωμένων Παρεμβάσεων στην περιοχή του Μυθικού Αχέροντα, με  τρείς άξονες παρέμβασης: 1)Την ανάδειξη και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, 2)Την ανάδειξη και προστασία του πολιτιστικού αποθέματος, και 3)Την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού υψηλής ποιότητας. Έχουμε έτσι στα χέρια μας ένα ολοκληρωμένο Πρόγραμμα με δράσεις  συνολικού προϋπολογισμού περίπου 25 εκατομμυρίων ευρώ, με επίκεντρο τον τουρισμό καθώς και προτάσεις χρηματοδότησης,  που όταν υλοποιηθούν θα ενισχύσουν την τοπική οικονομία. Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής και αυτής μας της προσπάθειας για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου,  είναι και η έκδοση του αφιερωματικού λευκώματος που παρουσιάζεται  σήμερα.
Ξεκινήσαμε, την πρώτη έκδοση αποκλειστικά στην ελληνική γλώσσα, για να διανεμηθεί το βιβλίο σε σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες,  επίσημους επισκέπτες του Δήμου μας, φορείς της αυτοδιοίκησης και του κράτους και   σε εκθέσεις και συνέδρια του εσωτερικού».

Στη συνέχεια, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας, κ. Στράτος Ιωάννου, εξήρε το Δήμο Πάργας για τη δημιουργία του λευκώματος και τόνισε πόσο σημαντική είναι η δημιουργία του, καθώς πέραν της αισθητικής του αξίας, μπορεί να συμβάλλει στην τουριστική προβολή της περιοχής Φαναρίου και Πάργας, ως ένα έντυπο τεκμήριο της ανυπέρβλητης ομορφιάς του τόπου, μίλησε για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Πάργας, αλλά και ολόκληρης της Ηπείρου, δίνοντας έμφαση στο Πρόγραμμα Ολοκληρωμένων Παρεμβάσεων για την ευρύτερη περιοχή του Αχέροντα το οποίο έχει σαν στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής στηριγμένη στην ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού υψηλής ποιότητας, με σεβασμό στο ιδιαίτερο περιβάλλον της και με ανάδειξη του μοναδικού πολιτιστικού της ενδιαφέροντος, καθώς και στην δημιουργία ενός «Πολυχώρου Πολιτισμού του Αχέροντα», ο οποίος θα περιλαμβάνει ψηφιακό μουσείο για το Νεκρομαντείο και τον Αχέροντα, αμφιθέατρο για πολιτιστικές εκδηλώσεις και χώρους για τη διοργάνωση διεθνών συνεδρίων,  αίθουσες προβολών, πλανητάριο, εκθετήριο τοπικών παραδοσιακών προϊόντων κλπ .
Τόνισε επίσης, ότι τα δυο αυτά μεγαλόπνοα έργα θα προσελκύσουν δεκάδες χιλιάδες επισκεπτών και θα προσφέρουν σημαντικά αναπτυξιακά οφέλη στην περιοχή. Επιπλέον  θα αναδείξουν την πολιτιστική και ιστορική αξία του μυθικού Αχέροντα και της ευρύτερης περιοχής με σεβασμό πάντα στην προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος. Μέσω αυτών των έργων θα υπάρξει ισόρροπη ανάπτυξη και η περιοχή του Φαναρίου θα λάβει το μερίδιο που της αναλογεί.
Κλείνοντας, ευχαρίστησε όλους, τόσο τους ανθρώπους που ασχολούνται επαγγελματικά με τον τουρισμό, όσο και κάθε έναν απλό πολίτη για τη συμβολή του στην κοινή προσπάθεια να ανέβει η Ήπειρος εκεί που της αξίζει. Η ανάπτυξη, είτε είναι τουριστική είτε γενικά οικονομική, έρχεται μόνον ως αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας.

Πάνω από 1331 συμπολίτες σε ένα χρόνο έχει εξυπηρετήσει το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αρταίων


ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Είμαστε δίπλα  στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες»
Απολογιστική εκδήλωση για τον ένα χρόνο λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Αρταίων πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Άρτας. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν ενδιαφέροντα στοιχεία που αφορούν τη λειτουργία του Κέντρου, το οποίο αποτελεί έναν κόμβο ενημέρωσης για όλες τις κοινωνικές δράσεις που υπάρχουν στην Άρτα.
«Οι υπηρεσίες που προσφέρει το Κέντρο είναι ιδιαίτερα σημαντικές προς τους απόρους συμπολίτες μας» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης και συνέχισε: «Θα ήθελα να εξάρω το έργο που γίνεται στις κοινωνικές δομές μας και για αυτό αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους υπαλλήλους του Κέντρου και της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου. Ως Δήμος απλώνουμε ένα μεγάλο δίχτυ προστασίας για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Έτσι, εκτός από το Κέντρο Κοινότητας λειτουργούμε επίσης το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο, Συσσίτιο και Κοινωνικό Φαρμακείο, ενώ έχουμε μειώσει τα δημοτικά τέλη και τα τέλη ύδρευσης στους απόρους συμπολίτες μας, καθώς και σε πολυτέκνους, τριτέκνους, ΑμεΑ και στις  μονογονεϊκές οικογένειες κ.α. Λειτουργούμε το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης μέσα από τη Δομή του Κέντρου Κοινότητας, διανέμουμε τρόφιμα σε απόρους, θεσπίσαμε και λειτουργούμε το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το Κοινωνικό Φροντιστήριο, το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι με πάνω από 400 ωφελούμενους και πολλές ακόμη δράσεις. Επόμενος στόχος μας είναι η δημιουργία Κέντρου Αλτσχάιμερ, καθώς και η δημιουργία Κέντρου Κοινότητας για τους Ρομά».
Στην εκδήλωση μίλησαν οι Λαμπρινή Ρίζου, Δικηγόρος, Σοφία Μωραΐτη Κοινωνική Λειτουργός και Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Μέριμνας και Εθελοντισμού του Δήμου Αρταίων, Τριανταφύλλου Γεωργία, Κοινωνική Λειτουργός (Συντονίστρια Κέντρου Κοινότητας), Παπαδημητρίου Ιωάννα Κοινωνική Λειτουργός, Ρουμπάκη Ειρήνη-Ελένη Ψυχολόγος.
Να σημειωθεί, ότι το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου λειτουργεί στο ισόγειο του Δημαρχείου και από τον Αύγουστο του 2017 που ξεκίνησε τη λειτουργία του έχει εξυπηρετήσει πάνω από 1331 συμπολίτες μας. Η λειτουργία του είναι εξασφαλισμένη μέσω του ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό  172.800€ και συμπεριλαμβάνεται στον γενικότερο σχεδιασμό του Δήμου Αρταίων για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής για τις ευάλωτες ομάδες του Δήμου.
Η χρονική διάρκεια λειτουργίας του Κέντρου είναι για 3 έτη και έχει ως στόχο την εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας και την ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα Κοινωνικά Προγράμματα και Υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης του «Κέντρου Κοινότητας».  Ωφελούμενοι/ες της πράξης είναι όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Αρταίων, και κατά προτεραιότητα άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, παιδιά που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού, οι ωφελούμενοι του Προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)», καθώς και μετανάστες, ΑμεΑ, Ρομά, άνεργοι και γενικότερα ευπαθείς ομάδες πληθυσμού όπως περιγράφονται στο «Εθνικό Στρατηγικό πλαίσιο για την Κοινωνική Ένταξη.
Στελεχώνεται με 2 κοινωνικούς λειτουργούς και μια ψυχολόγο (η πρόσληψη τους έγινε με προκήρυξη με κριτήρια ΑΣΕΠ). Η δομή λειτουργεί καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 2681362109 και το email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Άρτα:Ενημερωτική εκδήλωση για την γρίπη& τον εμβολιασμό

Ενημερωτική εκδήλωση για την γρίπη και τον εμβολιασμό από Δήμο Αρταίων, Ιατρικό Σύλλογο, Ιατρική Εταιρεία και Φαρμακευτικό Σύλλογο Άρτας

ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Κλειδί η σωστή ενημέρωση και ο έγκαιρος εμβολιασμός»

Εκδήλωση ενημέρωσης του κοινού για τον αντιγριπικό εμβολιασμό πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρα
στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης Άρτας. Η εκδήλωση ήταν μια πρωτοβουλία του Δήμου Αρταίων σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Άρτας, την Ιατρική Εταιρεία Άρτας και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Άρτας και το «παρών» έδωσε πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών που ενημερώθηκαν από την Καθηγήτρια Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Σταυρούλα Τσιάρα, η οποία ήταν η κεντρική ομιλητής της εκδήλωσης.

«Το προλαμβάνειν είναι καλύτερο από το θεραπεύειν για αυτό και κλειδί για την θωράκιση όλων μας από την γρίπη είναι η ενημέρωση και φυσικά ο έγκαιρος εμβολιασμός. Ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά, αλλά και όλοι μας οφείλουμε να ενημερωνόμαστε και να δρούμε άμεσα. Στόχος μας ως Δήμος Αρταίων είναι η συνεργασία με όλους τους φορείς για την παροχή των καλύτερων δυνατών υποδομών υγείας στους συμπολίτες. Στην Άρτα έχουμε την τύχη να διαθέτουμε πολύ καλούς ιατρούς, φαρμακοποιούς και ένα πολύ καλό Νοσοκομείο που συμβάλλουν στην πρόληψη και στην άμεση θεραπεία» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσους παρέστησαν στην εκδήλωση, καθώς και τον Ιατρικό Σύλλογο Άρτας, την Ιατρική Εταιρεία και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Άρτας για την συνδιοργάνωση της εκδήλωσης.

Συντονιστές της εκδήλωσης  ήταν οι κ.κ Λεωνίδας Χρήστου Τακτικός Καθηγητής Παθολογίας στο Τµήµα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Ελένη Αθανασίου ∆/ντρια Παθολογικής Κλινικής Γ.Ν. Άρτας και ∆/ντρια Ιατρικής Υπηρεσίας Γ.Ν. Άρτας. Μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ.κ. Καλλίνικος, οι Πρόεδροι του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας Ευάγγελος Χαρμπής, του Φαρμακευτικού Συλλόγου Άρτας Ιωάννης Διαμάντης και της Ιατρικής Εταιρείας Άρτας Ευαγγελία Ανδρέου, ο πολιτευτής της Ν.Δ. στην Άρτα Χρήστος Παπάζογλου και η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας Βαρβάρα Παπαδοπούλου καθώς και αρκετοί γιατροί, φαρμακοποιοί και φυσικά πολίτες.

Ο Δήμος Αρταίων ευχαριστεί θερμά την Μητρόπολη Άρτης για την παραχώρηση της αίθουσας.Aρτα:Εκκίνηση μετά από 35 χρόνια στην πίστα μοτοκρός στην Γραμμενίτσα!

Εκκίνηση μετά από 35 χρόνια στην πίστα μοτοκρός στην Γραμμενίτσα

ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Πόλος έλξης αθλητών και επισκεπτών ο μηχανοκίνητος αθλητισμός για την Άρτα»

Εκκίνηση αγώνων μετά από 35 χρόνια δόθηκε το πρωί της Κυριακής στην πίστα του μοτοκρός στην περιοχή της Γραμμενίτσας Άρτας, σε μια εκδήλωση που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πολλών φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού και σηματοδοτεί μια ακόμη ενέργεια του Δήμου Αρταίων για την ανάπτυξη του αθλητισμού, αλλά και του αθλητικού τουρισμού στην Άρτα.

Η πίστα γέμισε με μοτοσικλέτες και τζιπ 4Χ4 τα οποία έκαναν εκδήλωση επίδειξης, σε μια πρώτη εκδήλωση μετά την ανακατασκευή της πίστας στην οποία προχώρησε ο Δήμος Αρταίων. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Αρταίων με το Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Άρτας και την Λέσχη Τζιπ 4Χ4 Άρτας.

«Πρόκειται για μια γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού για την Άρτα, σε έναν χώρο ο οποίος φιλοδοξούμε να γίνει σημείο αναφοράς για τους φίλους του σπορ, καθώς και πόλος έλξης πολλών θεατών. Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός μπορεί να ενισχύσει την τοπική οικονομία και ξεκινάμε μια προσπάθεια, ώστε αφενός να δώσουμε στους λάτρεις του σπορ μια διέξοδο να κάνουν το αγαπημένο τους άθλημα και αφετέρου να ενισχυθεί η τοπική οικονομία, μέσω της ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού. Το επόμενο διάστημα θα γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες, ώστε η πίστα να πληροί τις προδιαγραφές για να φιλοξενήσει και αγώνες πανελληνίου ενδιαφέροντος» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ο οποίος ευχαρίστησε και συνεχάρη όλα τα μέλη του Σωματείου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Άρτας και της Λέσχης Τζιπ 4Χ4 Άρτας, όλους όσους βοήθησαν και συμμετείχαν στην εκδήλωση της Κυριακής και επίσης την Πυροσβεστική Υπηρεσία Άρτας, το ΕΚΑΒ, την Ελληνική Αστυνομία και τη Δημοτική Αστυνομία, την Δημοτική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών, τον γιατρό του αγώνα και τους χορηγούς.

Standup Comedy Blast! Τρίτη 18 Δεκεμβρίου στα Ιωάννινα!

Standup Comedy Blast!
Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018, 9 μμ
Αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας»


Η μεγαλύτερη βραδιά standup comedy της χρονιάς, είναι εδώ!
Για πρώτη φορά τρία από τα μεγαλύτερα ονόματα της standup comedy σκηνής, μαζί σε ένα show χωρίς φίλτρα και περιορισμούς.
Με όσα δεν δείχνει η τηλεόραση, σε ένα πρόγραμμα με το καλύτερο υλικό τους, ο Σίλας Σεραφείμ, ο Αριστοτέλης Ρήγας και ο Δημήτρης Δημόπουλος καταλαμβάνουν τη σκηνή του Πνευματικού Κέντρου την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου στις 9 το βράδυ.
Οι γνωστοί από τις εμφανίσεις τους στην τηλεόραση και στις μουσικές σκηνές κωμικοί, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια εκρηκτική βραδιά!
Η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους, …κάθε ηλικίας!

Εισιτήρια των 10 € προπωλούνται από το Ταμείο του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών.
Την ημέρα της παράστασης τα εισιτήρια στην πόρτα θα κοστίζουν 13€

https://www.facebook.com/events/1954401904680005/


Ενισχύσεις €4,63 εκατ. σε δήμους από το υπουργείο Εσωτερικών

Για την εκτέλεση έργων και την αποκατάσταση ζημιών από την κακοκαιρία
Οικονομικές ενισχύσεις συνολικού ύψους 4.634.000 ευρώ ενέκρινε το υπουργείο Εσωτερικών σε δήμους της χώρας για την εξόφληση υποχρεώσεών τους από δικαστικές αποφάσεις, για την αναβάθμιση παιδικών χαρών, για έργα αντιμετώπισης της λειψυδρίας και για την αποκατάσταση ζημιών από την κακοκαιρία.

Ειδικότερα, έπειτα από σχετικά αιτήματα 14 δήμων εγκρίθηκε επιχορήγηση συνολικού ποσού 2.884.142 ευρώ, για την εξόφληση υποχρεώσεών τους που προέρχονται από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής που έχουν καταστεί τελεσίδικες έως 19/7/2018 και αφορούν αξιώσεις από προμήθειες αγαθών ή παροχή υπηρεσιών ή εκτέλεση έργων.

Η επιχορήγηση δίνεται, στο πλαίσιο του προγράμματος Αυτοδιοίκηση Κοινωνική Συνοχή - Ισόρροπη Ανάπτυξη (ΑΚΣΙΑ) και αφορά τους δήμους: Αγίας Βαρβάρας (45.511 ευρώ), Αγίων Αναργύρων - Καματερού (124.354 ευρώ), Γλυφάδας (192.203 ευρώ), Χαλκιδέων (175.547 ευρώ), Ζακύνθου (386.007 ευρώ), Βέροιας (73.280 ευρώ), Καστοριάς (337.100 ευρώ), Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (94.429 ευρώ), Λέσβου (90.753 ευρώ), Νοτίου Πηλίου (484.624 ευρώ), Αλμωπίας (3.090 ευρώ), Πέλλας (452.794 ευρώ), Ρεθύμνης (173.639 ευρώ) και Αμφίπολης (250.809 ευρώ).

Επίσης, στο πλαίσιο των προσκλήσεων του προγράμματος «ΦιλόΔημος ΙΙ» εγκρίθηκε η ένταξη πράξεων για την Προμήθεια - Τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών, συνολικού ύψους 664.842 ευρώ στους δήμους Καμένων Βούρλων (294.347 ευρώ), Κέας (240.495 ευρώ) και Φολεγάνδρου (130.000 ευρώ).

Εγκρίθηκε, επιπλέον, η έκτακτη οικονομική ενίσχυση ποσού συνολικού ύψους 550.000 ευρώ, στους δήμους Αλοννήσου, (300.000 ευρώ) και Τριφυλίας (250.000 ευρώ), για την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών, με σκοπό την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας.

Τέλος,  για τα έργα αποκατάστασης των ζημιών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι οικονομικές ενισχύσεις αφορούν τους δήμους Κύμης - Αλιβερίου  (85.000 ευρώ), Νικολάου Σκουφά (200.000 ευρώ) και Τυρνάβου (250.000 ευρώ).

Τις σχετικές αποφάσεις υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης.

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δήλωση ΥΠΕΝ Γ. Σταθάκη για τους διαγωνισμούς ΑΠΕ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκανχθες Δευτέρα 10/12, από την αρμόδια Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, οι διαγωνισμοί για επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), οδηγώντας σε σημαντική μείωση τιμών.
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Η χθεσινή διαγωνιστική διαδικασία οδήγησε σε νέα σημαντική μείωση τιμών στις επενδύσεις αιολικών και φωτοβολταϊκών, σε σύγκριση με τον προηγούμενο διαγωνισμό του Ιουλίου 2018.  Όπως η προηγούμενη, έτσι και αυτή η δημοπρασία απέδειξε ότι η αποκλιμάκωση του κόστους παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕσυμβάλλει καθοριστικάστην ενίσχυση των δράσεων για τον περιορισμό του  περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Δικαιολογείται, λοιπόν, η επιλογή μας να υιοθετήσουμε φιλόδοξους στόχους αύξησης του μεριδίου των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα, όπως αυτοί έχουν αποτυπωθεί και στο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα με ορίζοντα το 2030,καθώς το κόστος των ΑΠΕ μπορεί, πλέον, να συγκριθεί ευθέως με εκείνο των συμβατικών καυσίμων».

Η Αλβανία παραχωρεί τεμάχια γης Ελλήνων ομογενών Η αντίδραση του ΥΠΕΞ

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του υπουργικού συμβουλίου της Αλβανίας να παραχωρήσει αυθαιρέτως στο υπουργείο τουρισμού, προς τουριστική αξιοποίηση, τεμάχια γης που συμπεριλαμβάνουν ιδιωτικές περιουσίες Ελλήνων ομογενών.

Η απόφαση αυτή είναι αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αλλά και σε αλβανικές δικαστικές αποφάσεις.

Τόσο αυτή όσο και το δρομολογούμενο προς ψήφιση συναφές νομοσχέδιο, οδηγούν σε κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας της ελληνικής γηγενούς μειονότητας στην Αλβανία. Παρόμοιες ενέργειες δεν συνάδουν με τις διακηρυγμένες ευρωπαϊκές φιλοδοξίες της Αλβανίας και είναι αντίθετες στις σχετικές υποχρεώσεις της.

Καλούμε την αλβανική κυβέρνηση να ανακαλέσει τη συγκεκριμένη απόφαση και να επανεξετάσει το νόμο, μεριμνώντας ώστε να αποδοθούν άμεσα τίτλοι ιδιοκτησίας σε όλους ανεξαιρέτως τους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Το Υπουργείο Εξωτερικών θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης αυτής, επαναλαμβάνοντας την προσήλωσή του στην οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τη γείτονα Αλβανία.

Περισσότερα Άρθρα...

 1. Θεσπρωτία:Συνελήφθη 70χρονος στη Λωρίδα Σαγιάδας για μεταφορά τριών μη νόμιμων μεταναστών
 2. Θεσπρωτία:Ιερόσυλοι αφαίρεσαν δύο εικόνες από το τέμπλο στο ξωκκλήσι του Αγίου Μηνά
 3. Νεοχωρόπουλο...20 χρόνια στο Δήμο Ιωαννιτών χωρίς παράδοση αλληλογραφίας στα σπίτια
 4. Πονάνε οι αρθρώσεις σας με τις αλλαγές του καιρού; Τι μπορείτε να κάνετε;
 5. «Γιάννενα Τώρα»: Πολλά λόγια, αρκετές αοριστίες και …λιγότερα από κάθε άλλη χρονιά έργα για το 2019
 6. Δήμος Τρικκαίων:Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για το νέο ρεκόρ στον Μύλο των Ξωτικών
 7. Ξεκίνησε η διαδικασία κτηματογράφησης για την Π.Ε Πρέβεζας
 8. Πρέβεζα:Με επιτυχία η επιμορφωτική Ομιλία Παιδοψυχολογίας
 9. 'Αρτα:Eδήλωση-συζήτηση με θέμα «Ασφαλιστικό-Συνταξιοδοτικό»
 10. Ιωάννινα:Πλήθος πιστών στο παρεκκλήσι του Αγίου Σπυρίδωνα[φωτό]
 11. Ο καιρός σήμερα
 12. Όνειρο θερινής νυκτός η εξόφληση των οφειλών του Δημοσίου σε ιδιώτες, είπε ο Χ. Σταϊκούρας
 13. Σόδα με Λεμόνι: 4 tips Που θα Κάνουν την Καθαριότητα Παιχνιδάκι!
 14. SATO:Christmas Offers | 12 Άτοκες δόσεις
 15. Άρτα:Χριστουγεννιάτικη αιμοδοσία την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου

+ Σας ενδιαφερουν...

val m amo

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

VIDEOS