Ηπειρωτικα Νεα

ΗΠΕΙΡΟΣ-Εγεννήθη συμβούλιο φορέων για διαδρομή αρχαίων θεάτρων

Στην σύσταση Συμβουλίου Φορέων που θα συνεπικουρεί το έργο της Πολιτιστικής Διαδρομής Αρχαίων Θεάτρων Ηπείρου προχώρησε ο περιφερειάρχης, Αλέξανδρος Καχριμάνης.Στο συμβούλιο που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί η Περιφέρεια, αξιοποιώντας πόρους του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Ηπείρου 2014-2019, συμμετέχουν η Περιφέρεια, οι Δήμοι, το Πανεπιστήμιο, το ΤΕΙ, τα...
---------------EPIRUSGATE Διαβάστε περισσότερα »

Ετήσια Μαθητική Συναυλία Λαϊκού και Παραδοσιακού Τμήματος Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων

Ετήσια Μαθητική Συναυλία
Λαϊκού και Παραδοσιακού Τμήματος
Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων


Οι σπουδαστές του Λαϊκού και Παραδοσιακού Τμήματος του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων παρουσιάζουν αγαπημένες ελληνικές μελωδίες στον Αύλειο Χώρο του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζής», την  Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018 και ώρα  9:30 μ.μ.

Διδασκαλία:
Ντίνος Μπουζάνης, Σχολή μπουζουκιού και λαϊκής κιθάρας
Αναστάσιος Ντάφλος, Σχολή κρουστών,
Λάμπρος Καραφέρης, Σχολή κλαρίνου,
Φώτης Παπαζήκος, Σχολή λαούτου,
Πέτρος Γκογκάκης, Σχολή παραδοσιακού βιολιού.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

[Κόσμος]Συγκινητική εκδήλωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας της Τσεχίας για τα 70 της χρόνια

«ΑΧ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΓΛΥΚΙΑ, ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑ»

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΗΣ ΤΣΕΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ


«Όταν άκουσα τα παιδάκια του Δημοτικού της ελληνικής Ομογένειας στην Τσεχία να τραγουδούν «Αχ Πατρίδα μας γλυκιά, αγαπημένη μας Ελλάδα», ομολογώ ότι ήταν από τις πιο συγκινητικές στιγμές της όλης εκδήλωσης στην Οστράβα.

Εκείνοι που τους έμαθαν το τραγούδι, δηλαδή πατεράδες, μανάδες, παππούδες και γιαγιάδες, ήταν πιο πολύ από σαφές, ότι περνούσαν μέσα από την τρίτη γενιά τους την τεράστια αγάπη για την Ελλάδα, αυτής της Ομογένειας που ριζώθηκε και πρόκοψε στην Τσεχία μετά τον εμφύλιο.

Την ευχαριστώ εκ μέρους της Πατρίδας, για αυτά που έζησα από κοντά στη μεγάλη γιορτή που διοργάνωσε για τα 70 χρόνια της».

Αυτό δήλωσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ.Τέρενς Κουίκ μετά το τέλος του εορτασμού για τα εβδομηντάχρονα του Ελληνισμού, που εγκαταστάθηκε στην Τσεχοσλοβακία μετά τον εμφύλιο. Και πρόσθεσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω την Τσεχοσλοβακία, που σήμερα είναι Τσεχία και Σλοβακία, για την μεγάλη αγκαλιά που άνοιξαν στις Ελληνίδες, στους Έλληνες και τα παιδιά, που μετά από ένα τραγικό κεφάλαιο της σύγχρονης ιστορίας μας, πήραν τον δρόμο της ξενιτιάς και συνάντησαν τη ζέστη φιλοξενία στους τόπους που επέλεξαν.

Και σήμερα η Τσεχία είναι κοντά στον Ελληνισμό μας, ενισχύοντας τις πολύ καλές πολιτικές και διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών μας.

Ευχαριστώ εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας που καλοδέχθηκε και στήριξε και τα μορφωμένα Ελληνόπουλα του brain drain, που κάνουν εδώ επιτυχημένη καριέρα σε πολλούς κλάδους και κυρίως της υψηλής τεχνολογίας.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Ομοσπονδία και τον Πρόεδρό της κ. Χρήστο Μπγιάλα, όπως και τις προέδρους και τους προέδρους όλων των τοπικών Κοινοτήτων, που κρατάνε ψηλά τη Σημαία της Πατρίδας και τις παραδόσεις μας στην καρδιά της Ευρώπης. Ισχύουν στο ακέραιο αυτά που συμφώνησα στη συνάντηση Εργασίας που είχα μαζί τους για τα Προγράμματα που θα εφαρμόσει στον Ελληνισμό της Τσεχίας η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού. Ήδη έχω κάνει τις προκαταρκτικές συνεννοήσεις με τον κ. Μιχάλη Κόκκινο».

Οι εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια του Ελληνισμού στην Τσεχία πραγματοποιήθηκαν στην Οστράβα, παρουσία του Έλληνα πρέσβη κ. Ευθύμιου Ευθυμιάδη, του πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αντώνη Θεοχάρους και του Τσέχου Περιφερειάρχη της περιοχής.

Μετά τους Εθνικούς Ύμνους των δύο χωρών, οι ελληνικές Κοινότητες από όλες τις πόλεις της Τσεχίας, με παιδιά και μεγάλους, παρουσίασαν τραγούδια και χορούς από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, ενώ σε κάθε περίπτωση τόνιζαν τη σημαντικότητα διατήρησης της ελληνικής γλώσσας. Εκμάθηση – όπως σημειώνεται – που τη διαχειρίζονται με ίδιους πόρους, με δασκάλους της ελληνικής Ομογένειας και χωρίς τη βοήθεια του ελληνικού Υπουργείου Παιδείας.

«Είναι ένα θέμα που θα κουβεντιάσω με τον κ. Γαβρόγλου και την κα Τζούφη. Μπορούν να οργανώσουν Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας (ΤΕΓ), τους υπέδειξα τον τρόπο, όπως γίνεται και σε άλλες χώρες, με τη Διασπορά μας να ενδιαφέρεται με ειλικρίνεια προς αυτήν την κατεύθυνση. Όπως και εδώ στην Τσεχία», δήλωσε ο ΥΦΎΠΕΞ.Συνάντηση της Όλγας Γεροβασίλη με τον γάλλο Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Δημόσιας Διοίκησης

Συνάντηση εργασίας είχε σήμερα η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, με τον Υφυπουργό Δημόσιας Διοίκησης και Δημόσιου Λογιστικού της Γαλλικής Δημοκρατίας, κ. M. Olivier Dussopt, στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΗΕ για τη Δημόσια Διοίκηση, στο Μαρόκο.

Στη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, συζητήθηκε η επιτυχής και οριστική έξοδος της Ελλάδας από τα προγράμματα προσαρμογής, ενώ παράλληλα αναγνωρίστηκαν τα σημαντικά αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί και στον τομέα της Δημόσιας Διοίκησης.

Επιπλέον, αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η αναγκαιότητα συνέχισης των μεταρρυθμίσεων στη ελληνική Δημόσια Διοίκηση, ενώ από πλευράς του γάλλου Υφυπουργού παρουσιάστηκαν πτυχές του προγράμματος για τον δημόσιο τομέα στη Γαλλία.

Παράλληλα, διαπιστώθηκε η αγαστή συνεργασία των δύο χωρών μέχρι και σήμερα στο τομέα της διοικητικής μεταρρύθμισης και συμφωνήθηκε η περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας αυτής.

Τέλος, και οι δύο συμφώνησαν ότι είναι ανάγκη η Ευρώπη να αντισταθεί στον λαϊκισμό και να προχωρήσει με πολιτικές προσηλωμένες στις διαχρονικές πανευρωπαϊκές αξίες.

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Πότε Θα Πραγματοποιηθεί Η Πληρωμή Ιουνίου

Από την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Θεανώ Φωτίου, ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Μαΐου 2018.

Το ποσό των 62.181.679,24 ευρώ θα καταβληθεί σε 279.889 δικαιούχους και αφορά συνολικά 610.000 άτομα. Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Οι δικαιούχοι παρακαλούνται να απευθύνονται στην Τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.
πηγη

Στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Και Οφειλές Άνω Των 50.000

Υπογράφηκε από την υφυπουργό Οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης απόφαση για την τροποποίηση της ΠΟΛ 1223/29.12.2017 (ΦΕΚ 2319 ΤΕΥΧΟΣ Β) που
αφορά διαμόρφωση λύσεων ρύθμισης οφειλών προς το Δημόσιο, στο πλαίσιο του νόμου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.
Με την απόφαση αυτή, δίνεται πλέον η δυνατότητα να ρυθμίζονται οφειλές ανεξαρτήτως του ύψους αυτών αντί του ορίου των 50.000 €, που ίσχυε έως σήμερα. Ιδιαίτερα για οφειλές έως 125.000€ χορηγούνται ρυθμίσεις με τα ίδια ακριβώς κριτήρια, που ισχύουν ήδη για οφειλές έως 50.000 € και με την ίδια απλοποιημένη διαδικασία.
Επίσης στη ρύθμιση υπάγονται πλέον οφειλές, που είχαν βεβαιωθεί έως και την 31η Δεκεμβρίου 2017, αντί της 31ης Δεκεμβρίου 2016.

Αλλάζει η λειτουργία των Εσπερινών Λυκείων 3 τα έτη φοίτησης

Από το σχολικό έτος 2018-19 η φοίτηση στα Εσπερινά Λύκεια της χώρας είναι τριετής από τετραετής που ήταν μέχρι τώρα σύμφωνα με το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση των δομών της εκπαίδευσης που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή.
Το Εσπερινό Λύκειο Ιωαννίνων βρίσκεται στην καρδιά της πόλης των Ιωαννίνων στο ιστορικό κτίριο της Ακαδημίας. Στην οικονομική κρίση  που διέρχεται η χώρα μας το Εσπερινό Λύκειο αποτελεί παράγοντα αναίρεσης των ακραίων αρνητικών συνεπειών, κοινωνικών και οικονομικών, του εκπαιδευτικού συστήματος, διότι προσφέρει τη δυνατότητα επαγγελματικής απασχόλησης και ταυτόχρονης φοίτησης στο Λύκειο και παράλληλα δίνει εναλλακτική ευκαιρία σε όσους αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το ημερήσιο σχολείο πριν ολοκληρώσουν τις σπουδές τους .να συνεχίσουν και να πάρουν το απολυτήριο Λυκείου  αλλά και να εισαχθούν με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους , αν το επιθυμούν, σε Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι. Το εσπερινό ωράριο του σχολείου (18:45 με 22:05) είναι ιδανικό για εκείνους που οι επαγγελματικές, προσωπικές ή οικογενειακές τους υποχρεώσεις δεν τους επιτρέπουν να φοιτήσουν σε πρωινό σχολείο.
Β’ΦΑΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ:  ΑΠΟ 25 ΕΩΣ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : Καθημερινά απογευματινές ώρες από 19:00 έως 21:30 στο χώρο του σχολείου Ιστοσελίδα: http://lyk-esp-ioann.ioa.sch.gr
Τηλ.2651049136  - 6936685255

Από 28 Ιουνίου μέχρι τις 03 Ιουλίου, οι συντάξεις του Ιουλίου

Από τις 28 Ιουνίου μέχρι τις 03 Ιουλίου, θα καταβληθούν στους δικαιούχους συνταξιούχους οι συντάξεις του Ιουλίου του 2018.

Ειδικότερα, οι συντάξεις από τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας θα καταβληθούν ως εξής:

- Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουλίου 2018 την Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018.
- Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουλίου 2018 την Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018.
- Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουλίου 2018 τη Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2018.
- Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουλίου 2018 τη Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2018.
- Το ΝΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουλίου 2018 την Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018.
- Τα υπόλοιπα ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις Ιουλίου 2018 την Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018.
- Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Ιουλίου 2018 θα καταβληθούν την Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018.
- Οι Επικουρικές Συντάξεις (ΕΤΕΑΕΠ) Ιουλίου 2018 θα καταβληθούν την Τρίτη, 03 Ιουλίου 2018.

 nextdeal.gr

Περισσότερα Άρθρα...

 1. ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Ένας τεχνίτης,στα χνάρια των μεγάλων Καλαρρυτινών μαστόρων του ασημιού...
 2. Ιωάννινα: 8 Σεπτεμβρίου ο Κωστής Μαραβέγιας στα Ιωάννινα
 3. Ιωάννινα:Καραμπόλα ... στη λεωφόρο Δωδώνης! [φωτο]
 4. Θεσπρωτία:"Μπλόκο" σε 87 kg κάνναβης ..Αναζητείται ο οδηγός του οχήματος [φωτο ΕΛ.ΑΣ]
 5. Ψηφαλάκια ξένα ..ξενητεμένα..
 6. Δήλωση Λ.Αυγενάκη με αφορμή το 38ο Πανελλήνιο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων
 7. Ζωτικό Ιωαννίνων:Γέμισε κόσμο το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη[φωτο]
 8. Εκδήλωση Από Την ΝΟΔΕ Πρέβεζας, Την Τετάρτη 27 Ιουνίου
 9. Γιατί το νέο Corsa θα είναι καλύτερο από ποτέ;
 10. Η Τσουκνίδα του Σαββάτου 23 Ιουνίου
 11. Την Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018 η επόμενη φορολοταρία
 12. Ιωάννινα:Kλοπή από αποθήκη εμπορίου ποτών & απόπειρα κλοπής από βενζινάδικο 3 συλλήψεις
 13. Συνεδρίαση του Δ.Σ. Καθαρού Καλαμά την 1η Ιουλίου
 14. Ο καταρράκτης της Άρτας
 15. ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Τρεις νεαροί συνελήφθησαν για κλοπή απο αποθήκη εμπορίου ποτών,στο Πέραμα

+ Σας ενδιαφερουν...

val m amo

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

VIDEOS