Πόσο ακόμα; Τα προβλήματα και ο αγώνας για τον Καλαμά


Μετά την αναφορά μας σε ευρωπαϊκά και εθνικά όργανα εγκαινιάζουμε το 2019 με μια εκδήλωση εφ' όλης της ύλης. 
Θα προλογήσουν ο πρόεδρος της Κίνησης Παναγιωτης Μίτσης και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καλαμά Κώστας Στεργίου και θα ακολουθήσουν οι παρουσιάσεις του Γιάννη Παπαδημητρίου, εκπροσώπου των οικολογικών οργανώσεων Ιωαννίνων με πολυετή εμπειρία από τους αγώνες για τον Άραχθο, και του Στάθη Αβραμιώτη, μεταπτυχιακού του ΕΜΠ, που θα που θα παρουσιάση την εργασία που κατατέθηκε στο πρόγραμμα του ΕΜΠ το καλοκαίρι στους Φιλιάτες.

Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει συζήτηση.


 

 • Εμφανίσεις: 386

Αφιερωμένη στα παιδιά και στους ηλικιωμένους η Πρωτοχρονιά στην ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας
Αφιερωμένη στα παιδιά και στους ηλικιωμένους, προς τιμή των οποίων κόπηκαν δύο βασιλόπιτες (προσφορά οικογένειας του χωριού), ήταν η Πρωτοχρονιά στην ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας. 
Ένας γέροντας και τέσσερα μικρά παιδιά έκοψαν αντίστοιχα τις βασιλόπιτες στο τέλος της δοξολογίας την 1η Ιανουαρίου 2018. 
Όπως τόνισε ο πρεσβύτερος-θεολόγος π. Ηλίας Μάκος και τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι, μέσα στην Εκκλησία, είναι οι καλύτερες πυξίδες για να καταλάβουμε γιατί μας δόθηκε ο χρόνος. 
Δεν μας δόθηκε για να βασανιζόμαστε από τη ζωή ή να καλοπερνάμε. Δεν μας δόθηκε για να αγωνιούμε ανέλπιδα και να δυναστεύουμε την ψυχή μας. Μας δόθηκε για να προσπαθούμε τον αγιασμό. 
Να επαγρυπνούμε, ώστε να προλαμβάνουμε τυχόν αστοχίες στα μάτια του Θεού και εμπρόθετα λάθη. 
Και ότι κάνουμε να είναι αποτέλεσμα αγνότητας, σωφροσύνης και σύνεσης. Ο χρόνος της ζωής είναι φοβερά πολύτιμος για να τον κατασπαταλάμε όχι μόνο σε ό,τι δεν μας συμφέρει, αλλά και σε ό,τι απλά δεν μας ωφελεί. 
Και πρόσθεσε: "Ο χρόνος της ζωής κυλά για τον κάθε άνθρωπο. Αν, όμως, κυλάει σε πνευματικές διαστάσεις, τότε υπάρχει η βαθιά ικανοποίηση, αν όχι της επίτευξης του αποτελέσματος, οπωσδήποτε της προσπάθειας". • Εμφανίσεις: 476

Ηγουμενίτσα: Εορταστική εκδήλωση από την Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε. (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)Πραγματοποιήθηκε η εορταστική εκδήλωση της Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε. στην Ηγουμενίτσα για τους μικρούς μας φίλους. 
Διασκέδασαν με τα μαγικά του Μάγου μας,έπαιξαν με τον κλόουν,πήραν τα διάφορα γλυκίσματα κατά την άφιξη του Άγιου Βασίλη και παρέλαβαν τα δωράκια τους στο τέλος.

Σας ευχαριστούμε όλους που μας τιμήσατε με την παρουσία σας.
Χρόνια πολλά σε όλους.
 

 • Εμφανίσεις: 362

Για το καθάριο πνεύμα των Χριστουγέννων εκδήλωση με ομιλητή τον π. Μεθόδιο στην Ηγουμενίτσα

Το άγγελμα "Χριστός Γεννάται χαρά στον κόσμο", που ξεπροβάλλει το καθάριο πνεύμα των Χριστουγέννων, διαχύθηκε στην εκδήλωση, που οργάνωσε, το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου στην Ηγουμενίτσα, η κεντρική εκκλησία της Ευαγγελίστριας, με πρωτοβουλία του ενεργητικού και δημιουργικού σε ποιμαντικό έργο προϊσταμένου του ναού, πρωτοπρεσβύτερου-θεολόγου π. Ελευθερίου Κωνσταντή, που αδρεύει και ανανεώνει τη δύναμή του από το Λυτρωτή, σε συνεργασία με τη Μονή Γηρομερίου, το Φιλοπρόοδο Σύλλογο Γραικοχωρίου, το Δήμο Ηγουμενίτσας, τη Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας, το ΠΑΚΠΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας. Και ο κόσμος, που την παρακολούθησε, ένιωσε μια γλυκύτητα στην ατμόσφαιρα και στην καρδιά, μέσα από τις μελωδίες και τα λόγια. 
Ένιωσε τη μαγεία των Χριστουγέννων. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο ηγούμενος της Μονής Γηρομερίου αρχιμανδρίτης π. Μεθόδιος Ντελής, που αποδέχεται ολοκληρωτικά και ολοκληρωμένα το θέλημα του Θεού και υλοποιεί πρόθυμα τον κόπο της αγάπης και ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι οι ιεροί υμνογράφοι των Χριστουγέννων, κυριαρχημένοι από το φως του Αγίου Πνεύματος διαλαλούν ότι "σήμερον τίκτει η Παρθένος τον ποιητήν του παντός". Και πρόσθεσε ότι η ενανθρώπηση του Λόγου του Θεού είναι το μέγιστο και ανεπανάληπτο γεγονός μέσα στην ιστορία της ανθρωπότητας, που ανέτρεψε τα παλαιά και καθόρισε τα μέλλοντα. 
Η βυζαντινή χορωδία του ναού της Ευαγγελίστριας, υπό τον πρωτοψάλτη Αναστάσιο Δηλαβέρη, ο οποίος πάνω από 40 χρόνια υπηρετεί με ευσέβεια το ψαλτήρι και στο επίκεντρο της ζωής του είναι η θεία λατρεία, με το μοναδικό τρόπο, που ερμήνευσε ύμνους και κάλαντα, έκανε τους πάντες να αισθανθούν την ανάσα του γεννημένου Χριστού στο πρόσωπό τους και την και την καρδιά τους να λιώνει από το χάδι Του. 
Η Φιλαρμονική του δήμου Ηγουμενίτσας με χριστουγεννιάτικα τραγούδια πλημμύρισε κάθε ανθρώπινη ψυχή με ευωδιαστές χιονονιφάδες ήχων. "Νους" και "ψυχή" της εκδήλωσης ήταν ο υπεύθυνος των πολιτιστικών δράσεων του δήμου Ηγουμενίτσας Γιώργος Ματρακούκας, που ο επιτυχημένος σχεδιασμός του έδειξε, μέσα από τα δρώμενα, την πορεία της φανέρωσης του Θεού και της θέωσης του ανθρώπου. 
Το κυριότερο δίδαγμα, που έλαβαν όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση είναι, ότι η γιορτή της γέννησης του Χριστού αποτυπώνει τη συγκατάβαση του Θεού. Ο Θεός έγινε άνθρωπος, ντύθηκε την ανθρώπινη φύση και μας έδωκε το παράδειγμα της ταπεινώσεως. Ο άνθρωπος υψώνεται μέσα από την ταπείνωση, με τη συγκατάβασή του προς όλους, ο άνθρωπος αγιάζεται. 


 

 • Εμφανίσεις: 469

Ηγουμενίτσα: Μια Χριστουγεννιάτικη μπαλάντα


Σε ιδιαίτερα γιορτινό κλίμα πραγματοποιήθηκε το «Χριστουγεννιάτικο Κάλεσμα» του Πρότυπου Ωδείου Ηγουμενίτσας και του Συλλόγου γονέων & κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου, την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του σχολείου.

Ήταν μια πλούσια, ποικίλη εκδήλωση που μας έβαλε για τα καλά στο Πνεύμα των Άγιων ημερών που έρχονται. Μια εκδήλωση που τα είχε όλα, μουσική, χορό και αφήγηση. Τη μουσική ανέλαβαν οι μαθητές και καθηγητές του Πρότυπου Ωδείου, το χορό η σχολή χορού Step by step της Αλεξίας Βάνη με τις μαθήτριες της και την αφήγηση και συγγραφή του παραμυθιού, «το θαύμα της Ρηνούλας», ο Γιώργος Ματρακούκας.

Η αφήγηση του παραμυθιού σε συνδυασμό με τις καταπληκτικές χορογραφίες και την αρμονική συνοδεία του βιολιού και του πιάνου μας ταξίδεψαν σε ένα Χριστουγεννιάτικο κόσμο μέσα από το χορό και την μουσική.

Οι μαθητές του πιάνου, της κιθάρας και του βιολιού μας παρουσίασαν, είτε σε σύνολα, είτε μεμονωμένα, γνωστά κλασικά κομμάτια. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης οι μαθητές του τμήματος φωνητικής, η παιδική χορωδία και το φωνητικό σύνολο του ωδείου, μας τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα και μας ευχήθηκαν Χρόνια Πολλά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο διευθυντής του ωδείου κ.Γιώργος Λάμπρης, απένειμε πτυχία σε δύο μαθητές του ωδείου που ολοκλήρωσαν τις μουσικές σπουδές τους. Συγκεκριμένα η Κλεοπάτρα Γούμενου του Νικολάου και ο Γιώργος Μπλέτσας του Δημητρίου έλαβαν πτυχία ειδικού αρμονίας, αναγνωρισμένα από το κράτος, με βαθμό Άριστα. • Εμφανίσεις: 315

Δήμος Ηγουμενίτσας: Εκδηλώσεις Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας και η Δημοτική Κοινότητα Ηγουμενίτσας σας ενημερώνουν για τις προσεχείς εκδηλώσεις Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς 2018:
 • Σάββατο 22-12-2018 ο πολιτιστικός σύλλογος Σκορπιώνας διοργανώνει χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο Δημοτικό σχολείο Σκορπιώνας στις 17:00 με ζεστούς λουκουμάδες, ζαχαρομαγειρέματα, γλυκίσματα, τηγανίτες στην πλάκα, ταχυδρομείο Αϊ Βασίλη, χριστουγεννιάτικα τραγούδια και μουσική, παιδικές δραστηριότητες, εργαστήρια και πολλές εκπλήξεις,
 • Σάββατο 22-12-2018 «Χριστός γεννάται χαρά στον κόσμο» χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο θέατρο εστία στις 18:00, από τον φιλοπρόοδο σύλλογο Γραικοχωρίου «ο Άγιος Δημήτριος», τον ιερό ναό Ευαγγελίστριας της Θεοτόκου Ηγουμενίτσας και τη Δημοτική κοινότητα Γραικοχωρίου
 • Σάββατο 22-12-2018 προβολή χριστουγεννιάτικης ταινίας στο συνεδριακό κέντρο Πέρδικας στις 19:00 από τον πολιτιστικό και επιμορφωτικό σύλλογο Πέρδικας
 • Δευτέρα 24-12-2018 παιανίσματα της φιλαρμονικής του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας στους δρόμους της πόλης από τις 09:00
 • Παρασκευή 28-12-2018 στη πλατεία Πέρδικας στις 15:30 γιορτινό bazaar και εκπλήξεις από τον πολιτιστικό και επιμορφωτικό σύλλογο Πέρδικας
 • Σάββατο 29-12-2018 προβολή πρωτοχρονιάτικης ταινίας στο συνεδριακό κέντρο Πέρδικας στις 19:00 από τον πολιτιστικό και επιμορφωτικό σύλλογο Πέρδικας
 • Κυριακή 30-12-2018 και Δευτέρα 31-12-2018 βόλτα με το τρενάκι στην πόλη της Ηγουμενίτσας, από τις 10:30-17:00 με αφετηρία και τερματισμό την πλατεία Δημαρχείου.
 • Δευτέρα 31-12-2018 παιανίσματα της φιλαρμονικής του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας στους δρόμους της πόλης από τις 09:00


 

 • Εμφανίσεις: 352

Ηγουμενίτσα: 4ος Αγώνας Δρόμου Αγάπης, Προσφοράς και Αλληλεγγύης (+ΒΙΝΤΕΟ)Η ανάπτυξη του αισθήματος της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής τέθηκαν στο επίκεντρο του 4ου Αγώνα Δρόμου Αγάπης, Προσφοράς και Αλληλεγγύης, που διοργάνωσαν την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου ο Δήμος Ηγουμενίτσας, το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας και η Δημοτική Κοινότητα Ηγουμενίτσας, για να προσφέρουν γεύματα αγάπης σε όσους έχουν ανάγκη.

Ο Δρόμος Αγάπης, θεσμός πλέον για την πόλη της Ηγουμενίτσας, με σύνθημα «Τρέχω - Προσφέρω Ένα Γεύμα Αγάπης», αγκαλιάστηκε από χιλιάδες Άγιους Βασίληδες κάθε ηλικίας, ώστε να μαζευτούν οι συμμετοχές που ισοδυναμούν με ισάριθμα γεύματα αγάπης προς συνανθρώπους μας, που περνούν δύσκολες στιγμές και οι οποίες θα διατεθούν μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου.

Ευχαριστούμε για την υποστήριξή τους κάτωθι:

ΧΟΡΗΓΟΙ: ΖΑΓΟΡΙ, ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ(ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ), DIELLAS ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΡΑΔΙΟ 4U,ΒΔΕΛΛΑ,ΘΕΣΠΤΩΤΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ,THESPROTIA 24, ΘΕΣΠΡΩΤΩΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ, THESPRO.GR, ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ STEP

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: Τοπική Κοινότητα Πέρδικας, Γ.Σ. Πρωτέας Στίβος, Ναυταθλητικός Όμιλος Ηγουμενίτσας, Ε.Π.Σ. Θεσπρωτίας, ΑΣΠΕ Ερμής, Ολυμπιακή Ακαδημία Ηγουμενίτσας, Σύλλογος Σαρακατσαναίων Θεσπρωτίας, Φιλοπρόοδος Σύλλογος Γραικοχωρίου «Ο Άγιος Δημήτριος», Πολιτιστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος Πέρδικας, Πολιτιστικός Σύλλογος Σκορπιώνας, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ελαταριάς Σουλίου «Η ΛΑΜΠΑΝΙΤΣΑ», Πολιτιστικός Σύλλογος Εθνικής Αντίστασης, Σχολή χορού «DANZA body and mind», Σχολή χορού «STEP BY STEP», Σχολή χορού Ελένη Ντέτσικα, Σχολή VITALITY Vivi’s Pesonal Training, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων 1ου,2ου,3ου,4ου, 5ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γραικοχωρίου, Παραποτάμου, ΕΚΑΒ, Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας, Ένωση Λιμενικών Υπαλλήλων ΒΔ Ελλάδος, Σύλλογος Εφοριακών Ν. Θεσπρωτίας, Αθλητικός Σύλλογος SHOTOKAN KARATE ΣΤΟΛΗΣ,Α.Σ., WING TZUN Ηγουμενίτσας, MIKEL.
 

 • Εμφανίσεις: 358

+ Σας ενδιαφερουν...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

VIDEOS