Ημερίδα στα Γιάννενα με θέμα: "Δυσκολίες Μάθησης. Μια ολιστική προσέγγιση"Ημερίδα, Κυριακή 11/03/18, Ιωάννινα
"Δυσκολίες Μάθησης. Μια ολιστική προσέγγιση".
Ώρα έναρξης: 10:00
Η εγγραφή είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ προκειμένου να εξασφαλίσετε μια θέση.

Κάνετε την εγγραφή σας παρακάτω:
https://goo.gl/forms/huNVE5trwBhJcoFN2

Για τις θέσεις θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Η είσοδος είναι Δωρεάν (απαραίτητο είναι όμως να συμπληρώσετε την φόρμα συμμετοχής).
H ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών (Παρασκευοπούλου 4), Ιωάννινα

Ομιλητές :
1. Αλεξάνδρου Στράτος, Εργοθεραπευτής SI.T.
2. Μώκας Αναστάσιος, Λογοθεραπευτής SI, Εκπαιδευτικός, Eπιστ. υπεύθυνoς Κιβωτού Εξέλιξης.
3. Αναγνωστοπούλου Ροδόκλεια ,Βρεφοπαιδαγωγός, Νηπιαγωγός, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
4. Στράτη Παναγιώτα, Νηπιαγωγός, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
5. Βορδώνη Παναγιώτα, Ειδική Παιδαγωγός Msc.

Συντονίζουν:
1.Παπαευσταθίου Μαρία, Σχολική Σύμβουλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
2.Στράτη Παναγιώτα, Νηπιαγωγός, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Διοργάνωση:
ΚΙΒΩΤΟΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ &
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Π.Τ. ΗΠΕΙΡΟΥ & ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ.
Χορηγός επικοινωνίας: thespro.gr


 

 • Εμφανίσεις: 46

Η «Πίτα του Ηπειρώτη 2018» την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, στο Στάδιο Ειρήνης και ΦιλίαςΗ Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, ο κορυφαίος φορέας της Ηπειρώτικης Αποδημίας στον κόσμο, σας προσκαλεί στη μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωσή της, την «Πίτα του Ηπειρώτη 2018», την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018, στις 10.00' το πρωί, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. 
Η «Πίτα του Ηπειρώτη» είναι το μεγαλύτερο Ηπειρώτικο αντάμωμα στην Ελλάδα, η κορυφαία συνάντηση Αποδήμων κάθε χρόνο στην Αθήνα. 
Με τη συμμετοχή ογδόντα και πλέον χορευτικών ομίλων, με πάνω από 2.5ΟΟ χορευτές, πλήθους κομπανιών, χορωδίας και πολυφωνικού ομίλου, η εκδήλωση αποτελεί ένα πλουσιότατο γιορταστικό πολυθέαμα, μοναδικό στην εποχή μας. 
Οι Ηπειρώτες τολμούν και μπορούν να πέμπουν εγερτήρια μηνύματα και τεκμήρια συλλογικής έκφρασης, δημιουργίας και αγώνα, τόσο σημαντικά και απαραίτητα στους δύσκολους καιρούς μας. 
Οι απόδημοι Ηπειρώτες είναι μαθημένοι, γενιές τώρα, στο να κάνουν την αγωνία αγώνα κι αλληλεγγύη, το χώρια όλοι μαζί, τη φτώχια προκοπή, αλλά και να διατηρούν αναλλοίωτη την παράδοση και να προάγουν τον Πολιτισμό της Ηπείρου και της Ελλάδας. 
Σήμερα που όλα αυτά τα χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερο, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος αφιερώνει την «Πίτα του Ηπειρώτη» στην Ηπειρώτικη Παράδοση, σε συνάρτηση με τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό. 
Η ιστορία της Ηπείρου είναι συνυφασμένη με την Ηπειρώτικη παράδοση, αλλά και με τους αέναους αγώνες για την διατήρηση της. 
Οι Ηπειρώτες ξέρουν να ζουν, να διασκεδάζουν, αλλά και να τραγουδούν παραδοσιακά . 
Μια άγρα από τα σημαντικότερα Ηπειρώτικα παραδοσιακά τραγούδια, συνθέτουν το πλουσιότατο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα της “Πίτας του Ηπειρώτη”. 
Με σολίστ και τραγουδιστές, τους κορυφαίους της ηπειρώτικης μουσικής σκηνής και της παράδοσης, που θα ανακοινωθούν στο τέλος του 2017. 
Η Χορωδία Παραδοσιακή Μουσικής και το Εργαστήρι Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού της Π.Σ.Ε., συμμετέχουν στο μουσικό πρόγραμμα που, διανθισμένο από ιστορικό και λαογραφικό αναλόγιο. 
Η «Πίτα του Ηπειρώτη» αποτελεί μια τρίωρη πανδαισία της πλούσιας μουσικοχορευτικής παράδοσης της Ηπείρου και όχι μόνο, συνιστώντας μια εξαιρετική πολιτιστική πρόταση. Μέσα σε συνθήκες κρίσης, η Π.Σ.Ε. φιλοδοξεί φέτος να συσπειρώσει ακόμα περισσότερους Ηπειρώτες, φίλους της Ηπείρου και του Λαϊκού Πολιτισμού, στη μεγαλύτερη γιορταστική σύναξη αλληλεγγύης και ψυχαγωγίας των τελευταίων χρόνων. 
Η ελεύθερη είσοδος στην εκδήλωση, με την αξιέπαινη εθελοντική προσφορά των συμμετεχόντων, αποτελούν το καλύτερο ανοιχτό κάλεσμα για όλους. 
Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018, η θέση όλων είναι στην “Πίτα του Ηπειρώτη”. 
Στην εκδήλωση συμμετέχει το σύνολο των φορέων της Ηπειρώτικης Αποδημίας και παρευρίσκονται εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας. 
Εκεί, στην κορύφωση της γιορτής, οι θεατές γίνονται πρωταγωνιστές, χορεύοντας στον ίδιο, μεγάλο κύκλο των Ηπειρώτικων χορών που, όπως και η εποχή μας, μας θέλουν όλους μαζί. 
«Πίτα του Ηπειρώτη», Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018, από τις 10.00' το πρωί μέχρι και 15.00' το μεσημέρι. στο Σ.Ε.Φ.
Οι Ηπειρώτες ανταμώνουν, αγωνίζονται και δημιουργούν με τον ανθό της Παράδοσης και της Νεολαίας. 
Στο ομορφότερο, στο μεγαλύτερο ηπειρώτικο αντάμωμα, στις 25 Φλεβάρη του 2018, στην Αθήνα. 
Ας είμαστε όλοι εκεί! 


 

 • Εμφανίσεις: 51

Ημερίδα από το ΚΕΣΥΠ στην Παραμυθιά με θέμα: «Σταδιοδρομώ σε Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας και Εμπορικό Ναυτικό»Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου και ώρα 10:00΄ πμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων «ΚΑΡΚΑΜΙΣΙ» στην Παραμυθιά, το ΚΕΣΥΠ της ΔΔΕ Θεσπρωτίας, θα πραγματοποιήσει ενημερωτική εκδήλωση για τους μαθητές και τους αποφοίτους των ΓΕΛ/ΕΠΑΛ Παραμυθιάς, με θέμα:

«Σταδιοδρομώ στις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας και το Εμπορικό Ναυτικό».

Οι ορισθέντες από την υπηρεσία τους Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα παρουσιάσουν τις σχολές τις οποίες εκπροσωπούν.

Ο διευθυντής της ΑΕΝ Ηπείρου θα παρουσιάσει τις Σχολές Πλοιάρχων και Μηχανικών του Εμπορικού Ναυτικού.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους γονείς και τους κηδεμόνες των μαθητών μας.

Η υπεύθυνη του ΚΕΣΥΠ Ηγουμενίτσας


 

 • Εμφανίσεις: 84

Συμμετοχή του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής 2018Το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, πιστό στους στόχους και τις στρατηγικές που έχει θέσει τα τελευταία χρόνια, θα λάβει μέρος στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού Σχολείου που διοργανώνεται από την WRO Hellas. Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι o «Εποικισμός του Άρη». Ο διαγωνισμός αρχικά θα γίνει σε περιφερειακό επίπεδο στα Ιωάννινα την Κυριακή 25-02-2018 και ώρα 10.00 π.μ. και θα ολοκληρωθεί σε πανελλαδικό επίπεδο μετά την επιλογή των καλύτερων κατασκευών ανά περιφέρεια.

Από το σχολείο μας θα συμμετέχουν δύο ομάδες εργασίας που αποτελούνται από μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων με ευθύνη της εκπαιδευτικού Πληροφορικής Σπυράτου Ευαγγελίας, παρουσιάζοντας δύο κατασκευές, οι οποίες κινούνται με αυτοματισμούς μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. 
Η κατασκευή της μίας ομάδας αφορά σε μια μελλοντική αποικία στον Άρη ενώ η δεύτερη στην κίνηση ενός διαπλανητικού τρένου. 
Οι μαθητές εργάζονται εδώ και 5 μήνες με υπερβάλλοντα ζήλο και ενδιαφέρον, ενώ ξεπέρασαν σε ευρηματικότητα κατά πολύ ακόμη και τους δασκάλους τους. Για τον προγραμματισμό και τον αυτοματισμό αυτών των κατασκευών οι μαθητές χρησιμοποίησαν τη γλώσσα προγραμματισμού Scratch και οι κατασκευές είναι φτιαγμένες με δομικά στοιχεία Lego. Βίντεο και φωτογραφικό υλικό από το διαγωνισμό και τη συμμετοχή των μαθητών μας θα δημοσιευθούν την επόμενη εβδομάδα.

Στην Α΄ ομάδα συμμετέχουν οι μαθητές: Δόσης Άγγελος, Κωνσταντή Γεωργία, Μητσινάκης Γεώργιος, Ντεγκάνη Αρετή, Ντεγκάνη Δημήτριος

Στη Β΄ ομάδα συμμετέχουν οι μαθητές: Κάντα Κωνσταντίνα, Κουλούρη Σοφία, Κουλούρης Σπυρίδων, Κωνσταντή Δέσποινα, Μαραγκάκης Γεώργιος, Παλπάνη Δέσποινα


Για το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας
Ο Διευθυντής Κύλλας Γεώργιος • Εμφανίσεις: 79

Ηγουμενίτσα: Εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας για τους ΕύζωνεςΠαρουσία του Αντιπεριφερειαρχη Θεσπρωτίας Θωμά Γ. Πιτούλη πραγματοποιήθηκαν το Σαβαττο17 Φεβρουαρίου 2018 στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Ηγουμενίτσας , “Πάνθεον” τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με θέμα “Εύζωνες / Οι φύλακες των αφανών” της Δήμητρας Χατζηαδάμ. Η έκθεση έγινε στα πλαίσια των εορτασμών για τα 105 χρόνια της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων της Θεσπρωτίας και της Ηπείρου καθώς επίσης και της πρόσφατης ανακήρυξης του Αγίου Γεωργίου Ιωαννιτών , ως προστάτη των Ευζώνων .

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η φωτογράφος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την πορεία της Έκθεσης στην Ελληνική επικράτεια και κατέθεσε τις προσωπικές της εμπειρίες που αποκόμισε για όσο διάστημα διήρκεσε η φωτογράφηση . Στόχος της ήταν να μας δείξει όχι μόνο το αγέρωχο παρουσιαστικό των Ευζώνων , την παραδοσιακή στολή τους και την δύσκολη εκπαίδευση τους αλλά διεισδύοντάς στον ψυχικό τους κόσμο να αποτυπώσει τις ιδέες και τα συναισθήματά τους . Στην εκδήλωση χαιρέτισέ επίσης ο παλιός λοχαγός της Προεδρικής φρουράς Ιωάννης Σμύρης καθώς επίσης και ο εύζωνας Ιωάννης Γεωργίου συγκινώντας τους παρευρισκόμενους.Τίμησαν με την παρουσία τους τα εγκαίνια: ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας κ. Μάριος Κάτσης, ο Βουλευτής ΝΔ Θεσπρωτίας κ. Βασίλης Γιόγιακας, Ο Δήμαρχος Ζίτσας κ. Πλιάκος Μιχάλης και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Ζίτσας κ. Λιάκος Παναγιώτης, Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Ηγουμενίτσας κ. Δονάτος Μαρτίνης, οι Αντιδήμαρχοι Ηγουμενίτσας κκ. Μιχάηλ Γκίκας και Τσουμάνης Κων/νος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Πάσχος Αλέξανδρος.

Τις Στρατιωτικές Αρχές και τα Σώματα Ασφαλείας εκπροσώπησαν , ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ, ο Δ/κτης του Τάγματος Εθνοφυλακής Ηγουμενίτσας Ταγματάρχης Βάντζος, ο εκπρόσωπος του Δκτη του Γ΄ΣΣ, Υποδ/κτης του 628 ΤΠ Ταγματάρχης Τζουμελέκας, ο Δ/κτης της 3ης ΠΕΔΙΛ Αρχιπλοίαρχος Κων/νος Λαμπρόπουλος, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας Πλοίαρχος Αντώνιος Μάζης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Θεσπρωτίας Αντιπύραρχος Λεωνίδας Γκιόκας και ο Αστυνομικός Υποδ/ντης κ. Ντίνης Φώτιος.

Επίσης με την παρουσία του τίμησε την εκδήλωση, ο κ. Μπακολιάς Σταύρος εκπρόσωπος της

ΑΝΕΚ LINES στις Λιμενικές Αρχές Πάτρας και Ηγουμενίτσας ο οποίος υπήρξε και χορηγός της Εκθέσεως.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 25 Φεβρουάριου .Καθημερινά γίνονται δωρεάν ξεναγήσεις στην έκθεση από την καλλιτέχνη για την πληρέστερη ενημέρωση του κοινού. Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν σχολεία, σύλλογοι και διάφορες ομάδες ενηλίκων.

Η έκθεση φωτογραφίας τελεί υπό την αιγίδα της Unesco.

Φορέας οργάνωσης είναι η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας.

Χορηγός της εκδήλωσης είναι η ANEK LINES.
https://www.facebook.com/euroline.gr/
https://twitter.com/euroline_travel
https://www.instagram.com/euroline_travel/

Διάρκεια έκθεσης: 17 έως 25 Φεβρουαρίου 2018

Χώρος: Πνευματικό κέντρο του Δήμου Ηγουμενίτσας “ Πάνθεον”, Εθ. Αντιστάσεως 44.
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο 10:00 - 14:00 & 18:00 - 21:00 Κυριακές 10:00 -14:00 ,
Ξεναγήσεις καθημερινά: 11:30 & 18:30 . • Εμφανίσεις: 93

Crazy Mud Games 2018 στην πίστα Ραγίου


Με μεγάλη χαρά εχτές είδαμε ότι εγκρίθηκε από την ομοσπονδία και επίσημα για πρώτη φορά το Crazy Mud Games 2018. Φέτος σε αυτό το κύπελο θα ζήσουμε μέγαλες στιγμές με πολλές εκπλήξεις, πράγματα που δεν έχετε δει άλλη φορά στο Ελληνικό Motocross, πολλά δώρα και εξαιρετικές αναγνωρίσεις σε όσους μας τιμήσουν. 
Σαν διοργανωτής του κυπέλου αλλά και σαν οδηγός καλώ όλους τους οδηγούς και τους γονείς των μικρών οδηγών να μας στηρίξουν για να κάνουμε θεσμό το CRAZY MUD Games στην Ελλάδα όπως του αξίζει. 
Πρώτος σταθμός 25/2 στην Ελασσόνα στην πίστα του Ευαγγελισμού που πραγματικά έχει γίνει απίστευτη δουλειά από τα παιδιά.
Ο τελευταίος αγώνας θα διεξαχθεί στην Ηγουμενίτσα, στην πίστα Ραγίου, στις 10 Ιουνίου.
Σε λίγες μέρες θα ανέβει ο κανονισμός του αγώνα!! 
Η μπάρα χωράει 40 μηχανάκια και την θέλουμε γεματη.


 

 • Εμφανίσεις: 102

Περισσότερα Άρθρα...

 1. Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων από τον Φορέα Διαχείρισης Αχέροντα – Καλαμά
 2. Το βιβλίο της στα Γιάννενα, παρουσιάζει η 17χρονη Τάνια Δημάκα από την Παραμυθιά
 3. Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Πολυτέκνων Γονέων Ηγουμενίτσας
 4. Εκδήλωση απο το ΚΚΕ Παραμυθιάς, για τα 100 χρόνια ίδρυσης του κόμματος
 5. Στην κορυφογραμμή της Πετροβίτσας την Κυριακή ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας
 6. Ημερίδα με θέμα «Διαχείριση των αδέσποτων ζώων & της κακοποίησης των ζώων συντροφιάς»
 7. 13 φωτογραφίες από το Καρναβάλι στην Σκορπιώνα
 8. 14 φωτογραφίες + video, από το Καρναβάλι στο Μαργαρίτι
 9. 33 φωτογραφίες από το Περδικιώτικο Καρναβάλι
 10. Το Καρναβάλι Παραμυθιάς (+ΒΙΝΤΕΟ)
 11. Σήμερα το μεσημέρι το Περδικιώτικο Καρναβάλι
 12. Το Σάββατο ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας
 13. Με περισσότερους από 600 καρναβαλιστές η αυριανή παρέλαση της Παραμυθιάς
 14. Παραδοσιακός Γάμος την Καθαρά Δευτέρα στο Καστρί Ηγουμενίτσας
 15. Καθαρά Δευτέρα στην Πλαταριά Ηγουμενίτσας

+ Σας ενδιαφερουν...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

VIDEOS