Ηπειρος:Άμεσος εμβολιασμός για την πρόληψη της οζώδους δερματίτιδας

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Περιφέρειας Ηπείρου, με αφορμή την εμφάνιση κρούσματος Οζώδους Δερματίτιδας των Βοοειδών στην περιοχή της Αδριανούπολης στην Τουρκία ενημερώνει τους βοοτρόφους της Περιφέρειας Ηπείρου να φροντίσουν για τον άμεσο εμβολιασμό των βοοειδών τους και πιο συγκεκριμένα πρέπει να εμβολιαστούν:

Α) Τυχόν ανεμβολίαστα βοοειδή

Β) Ενήλικα βοοειδή στα οποία έχει παρέλθει ένα έτος από τον προηγούμενο εμβολιασμό με εμβόλιο κατά της Οζώδους Δερματίτιδας

Γ) Μοσχάρια άνω των 4 μηνών.
  • Εμφανίσεις: 47

«Ημέρα Μνήμης Ζαγορίου» και ποδηλατικός αγώνας

Την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση, «Ημέρα Μνήμης Ζαγορίου», για να τιμηθεί η επέτειος της καταστροφής των χωριών του Ζαγορίου από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής την περίοδο 1941-1944,διοργανώνει ο Δήμος Ζαγορίου την Κυριακή 1η Ιουλίου στο Γρεβενίτι.

Φέτος για πρώτη φορά οι εκδηλώσεις θα συνοδευτούν από ποδηλατικό αγώνα, μια ασφάλτινη διαδρομή μέσα από Μαρτυρικά χωριά, με εκκίνηση τους Ασπραγγέλους και τερματισμό το Γρεβενίτι.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, στις 08.00 π.μ Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Γρεβενιτίου, στις 11 π.μ. επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων Γρεβενιτίου, στις 11.10 π.μ. κατάθεση στεφάνων, στις 11.20 π.μ. χαιρετισμούς επισήμων και στις 11.30 π.μ. ομιλία του κ. Χρήστου Τζώρτζη, Επίκουρου Καθηγητή του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας με θέμα: «Ημέρα Μνήμης Ζαγορίου: Το πλαίσιο και το νόημα της θυσίας».

Ο 1ος Ποδηλατικός αγώνας με τίτλο «Ποδηλατώντας στα Μαρτυρικά Χωριά» θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με την εκδήλωση στο Γρεβενίτι, με εκκίνηση  των συμμετεχόντων στις 10.00 π.μ.  από την κεντρική πλατεία των Ασπραγγέλων. Ο τερματισμός στο Γρεβενίτι  αναμένεται περίπου στις 12.30 μ.μ, στη θέση «Χάνι», όπου θα γίνει και η απονομή επάθλων και μεταλλίων.

Διαδρομή: Ασπράγγελοι, Ελάτη, Δίκορφο, Μανασσή, Καλουτά, Φραγκάδες, Λεπτοκαρυά, Δόλιανη, Καστανώνας,  Μακρίνο, Ελατοχώρι, Φλαμπουράρι, Γρεβενίτι. Συνολικό μήκος 70,5 χιλιόμετρα. Ο αγώνας πραγματοποιείται με την τεχνική υποστήριξη της εταιρείας «My Adventure».
  • Εμφανίσεις: 44

«Γιάννενα Τώρα»: Φεστιβάλ προχειρότητας από τη Δημοτική Αρχή

«Γιάννενα Τώρα»: Φεστιβάλ προχειρότητας από τη Δημοτική Αρχή

Η Δημοτική Παράταξη «Γιάννενα Τώρα», παρακολουθεί με έκπληξη την πρωτοφανή όσο και απαράδεκτη κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά τη ματαίωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων στο χώρο ευθύνης της Εφορείας Αρχαιοτήτων, στο Κάστρο, όταν η Διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου έσπευσε να «επιτεθεί» δια του τύπου προς την υπηρεσία, η οποία υπηρεσία δια του διευθυντή της ισχυρίζεται ότι η διαμαρτυρία των εργαζομένων της ήταν γνωστή στη Δημοτική Αρχή και στο Πνευματικό Κέντρο, γραπτώς, από 30/5/2018 (!).

Επειδή αυτό που παρακολουθ
ούμε δεν τιμά κανέναν, ούτε το Δήμο, ούτε το Πνευματικό Κέντρο, αλλά ούτε και την αρμόδια υπηρεσία, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να μείνουμε στο ουσιώδες και να δηλώσουμε ότι το να παρακολουθεί η πόλη δημόσιες αντεγκλήσεις μεταξύ αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων είναι απαράδεκτο για την εικόνα της πόλης, σε μια εποχή μάλιστα που πρέπει καθημερινά να δίνουμε όλοι μας, από κάθε «πόστο», τον αγώνα της εξωστρέφειας.

Και ερχόμαστε στα θέματα ουσίας:

1. Αποτελεί ή όχι αυτοσχεδιασμό και προχειρότητα η μεταφορά του φεστιβάλ σε άλλο χώρο, ο οποίος είναι απαξιωμένος εδώ και χρόνια, δεν έχει συντηρηθεί ή καλλωπιστεί και είναι άγνωστες οι συνθήκες ασφάλειας (πυρασφάλεια, ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, αδέσποτα ζώα, κ.α.);
2. Αν συμβεί κάποιο ατύχημα - απευκταίο ενδεχόμενο, ωστόσο πάντα πιθανό - τι θα κάνει ο Δήμος Ιωαννιτών και ο Δήμαρχος ο οποίος δια της σιωπής του επικροτεί τους αυτοσχεδιασμούς και τις προχειρότητες αυτές;
3. Αν υπάρχει πραγματικά η γραπτή ενημέρωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων από 30/5, θα αναλάβει ο Δήμος και το Πνευματικό Κέντρο την ευθύνη και θα παραδεχθεί την αδυναμία στοιχειώδους οργάνωσης;
4. Πως θα επανορθωθούν η δυσφήμιση για την πόλη και οι απώλειες για τους επαγγελματίες της;

Σε κάθε περίπτωση, όπως έχουμε αποδείξει έμπρακτα, πάντα υποστηρίζουμε ενεργά τις θετικές πρωτοβουλίες, καθώς και ότι είναι ωφέλιμο για την πόλη και τους ανθρώπους της, από όπου κι αν προέρχεται, αλλά στην περίπτωση αυτή δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί και αδρανείς, όπως κάνουν όλες οι άλλες παρατάξεις…

Ο «Πολιτισμός» και οι εκδηλώσεις του είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για να διεξάγεται με τέτοια πρωτοφανή προχειρότητα.


«Γιάννενα Τώρα»

  • Εμφανίσεις: 40

val m amo

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

VIDEOS